Za tyto řeči prý pravicoví havlisté cejchují zrádce. Na Hájkově webu píše Američan o Putinovi

28.03.2014 12:30

Slavný americký komentátor a někdejší kandidát na prezidenta USA Patrick Joseph Buchanan popisuje rusko-americké vztahy. Podle něj Američané sami v historii zosnovali převrat na ruských hranicích a podvedli Rusko s NATO. Nyní se nepochopitelně diví Putinovi.

Za tyto řeči prý pravicoví havlisté cejchují zrádce. Na Hájkově webu píše Američan o Putinovi
Foto: RussianMind
Popisek: Staronový ruský prezident Vladimir Putin

„Pokud si lid východní Ukrajiny přeje formálně vyjádřit své historické, kulturní a etnické svazky s Ruskem a lid západní Ukrajiny si opravdu přeje přerušit všechny svazky s Moskvou a vstoupit do Evropské unie, proč to neřešit politickou, diplomatickou cestou, demokraticky – u volebních uren?“ ptá se slavný komentátor na serveru Protiproud.cz a dodává: „Kdo je tady iracionální?“

Podle Buchanana je Putin etnonacionalista přísahající na „krev a půdu, oltář a trůn“, který sám sebe považuje za ochránce Ruska. „Na Rusy mimo Rusko pohlíží podobně jako Izraelci na Židy v diaspoře, totiž jako na lidi, jejichž bezpečí je jeho legitimním zájmem,“ popsal Putina Buchanan v případě, že to není ruský imperialista, který má za lubem obnovení nadvlády nad neruskými národy.

Otázka podle komentátora je, proč by to také dělal. „Invaze a okupace celé Ukrajiny by pro Moskvu znamenala nekonečné ztráty životů a peněz, nevraživost celé Evropy a nepřátelství Spojených států,“ píše Buchanan.

„Jestliže my, Američané, chceme odejít z Afghánistánu, proč by se Putin chtěl vracet do Uzbekistánu? Proč by měl chtít anektovat západní Ukrajinu, jejíž obyvatelé nenávidí Rusko už od dob uměle vyvolaného hladomoru za Stalinovy éry?“ komentuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jno

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…