Za úspěchem v Česku kráčí i pomluvy, říká obviněný lékař z Homolky

27.07.2014 9:20

Lékař Michal Toběrný z Nemocnice Na Homolce řekl své k obvinění kolem jeho stavební firmy Terramed a zakázek z Ministerstva obrany. Obviněním se prý cítí velmi zasažen, ale přičítá to na vrub i tomu, že úspěch, kterého stavební firma dosáhla, s sebou nese i závist a pomluvy.

Za úspěchem v Česku kráčí i pomluvy, říká obviněný lékař z Homolky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékař s pacientem, ilustrační foto

V rozhovoru pro server Lidovky.cz lékař Toběrný prozrazuje, že má úzký vztah i ke stavebnictví, ale bez patřičného týmu spolupracovníků by nebylo možné zvládat profesi lékaře a stavbaře. V roce 2006 ale ukončil svou účast ve stavební firmě a teprve o rok později se stal náměstkem Nemocnice Na Homolce. Trvá však na tom, že zakázky v hodnotě 76 milionů korun pro Ministerstvo obrany byly v pořádku.

„Odvrácenou stranou úspěchu jsou pomluvy. Bohužel se s tím lze u nás setkat všude,“ posteskl si.

Podle vlastních slov těžce nese i to, že je obviněn v souvislosti s kauzou Nemocnice Na Homolce. Nadále věří, že svou práci vykonával poctivě a nakonec bude očištěn, bez psychické podpory rodiny a své lékařské práce by se však jen těžko obešel. Jeho práce ho ale naplňuje a věří, že lidem pomáhá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…