Zabiják v americkém kině: Dva lidé zastřeleni, sedm zraněných

24.07.2015 8:29

V americkém státě Louisiana zahynuli ve čtvrtek večer po útoku jednoho z návštěvníků kina tři lidé včetně útočníka. Jak informovala místní policie, nejméně sedm dalších osob střelec zranil.

Zabiják v americkém kině: Dva lidé zastřeleni, sedm zraněných
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA.

Útočník, který následně obrátil zbraň proti sobě, byl podle agentury AP osmapadesátiletý běloch, jehož identitu místní policie zná. Podle svědků byl spolu s dalšími diváky na filmu začínajícím v 19:00 místního času (2:00 SELČ) ve městě Lafayette. Asi dvacet minut po začátku promítání prý vstal a začal pálit po ostatních lidech v sále. "Nic neříkal. Ani jsem neslyšela nikoho křičet," komentovala místnímu listu Advertiser děsivý zážitek svědkyně Katie Domingueová.

Šéf místní policie Jim Craft podle agentury Reuters následně uvedl, že při střelbě utrpělo zranění dalších sedm lidí, přičemž někteří z nich kritická. Jak uvedla stanice CNN, byla ve chvíli útoku v kině přibližně stovka lidí. Guvernér Louisiany Bobby Jindal už vyjádřil obětem a pozůstalým účast a vyrazil na místo útoku.

Ke střelbě došlo přibližně ve chvíli, kdy stanice BBC vysílala rozhovor s americkým prezidentem Barackem Obamou, který v interview označil za největší zklamání svého působení v Bílém domě fakt, že se nepodařilo prosadit "zákony regulující prodej zbraní v souladu se zdravým rozumem".

Obama se s podporou částí politiků pokusil nová pravidla prosadit v souvislosti s několika tragickými případy střelby na veřejnosti, mezi něž patřilo i krveprolití v kině ve státě Colorado před třemi lety, kdy Jamese Holmese  zastřelil dvanáct lidí a desítky dalších zranil. Vlivná zbraňová lobby však jakékoli změny zákonů v Kongresu zablokovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…