Zabte ji! Hoďte ji psům! Občany Saúdské Arábie rozlítila žena bez hidžábu na ulici

04.12.2016 15:20

Na sociálních sítích v Saúdské Arábii to vře. Malak Al Shehri, mladá žena, si dovolila vyjít na snídani, aniž si zakryla obličej, jak se na ženu sluší ve velmi konzervativně naladěném hl. městě Rijádu. A ještě měla tu „drzost“, že se o své odhalení podělila na sociální síti Twitter.

Zabte ji! Hoďte ji psům! Občany Saúdské Arábie rozlítila žena bez hidžábu na ulici
Foto: pixabay.com
Popisek: Saúdská Arábie

Malak Al Shehri se rozhodla, že se vydá ráno na snídani, aniž měla zakrytý obličej. Navíc se o svůj vzdor podělila na sociálních sítích, čímž mnoho lidí pobouřila na nejvyšší míru. Doslova volali po její krvi. „Zabte ji a hoďte ji psům!“ „Chceme její krev!“ „Zavřete ji!“. To jsou jen některé z výkřiků, které jsou na sociální síti k vidění. Nechybělo ani volání po popravě mladé ženy. Zprávu přinesl server britského bulvárního deníku The Sun.

Našli se ovšem také stovky uživatelů, kteří se mladé dívky zastali. Ocenili, že sebrala odvahu k tomu, vyjít na ulici s rozpuštěnými dlouhými vlasy a tmavými slunečními brýlemi. Z pohledu konzervativců žena zašla tak strašlivě daleko, že ještě odhalila své tetování na noze. A nejeden člověk to ocenil. Malak Al Shehri si prý zaslouží podporu za to, že se pokouší svrhnout jho islámského diktátu.

Sluší se dodat, že povinnost zahalovat se do tradičních oděvů mají při cestách po Saúdské Arábii i ženy ze zahraničí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…