Záchranka ve Sněmovně. Poslance Svobodu z ODS našli ležet u výtahu, je podezření na mrtvici

15.05.2019 15:42

Místopředseda zdravotního výboru a lékař Bohuslav Svoboda (ODS) ve středu kolem poledne zkolaboval v Poslanecké sněmovně. Ležícího u výtahu jej našel jeho poslanecký kolega, který okamžitě zavolal záchrannou službu. Záchranáři Svobodu převezli do nemocnice ve Střešovicích s podezřením na mozkovou příhodu, informoval server Novinky.cz.

Záchranka ve Sněmovně. Poslance Svobodu z ODS našli ležet u výtahu, je podezření na mrtvici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda

Zatím nejsou bližší informace o zdravotním stavu Svobody známy. „Mohu potvrdit, že jsme vyjeli na pomoc 75letému muži na Malostranské náměstí. Měl neurologické potíže,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová s tím, že po stabilizování a ošetření byl převezen do Ústřední vojenské nemocnice.

Svobodu, ležícího před dveřmi výtahu, našel údajně jeho poslanecký kolega, který ihned zalarmoval záchranáře. Podle informací Práva si někdejší pražský primátor Svoboda mezi kolegy ve Sněmovně nikdy na žádné zdravotní potíže předtím nestěžoval.

Podobná situace se stala i v minulosti, kdy záchranná služba ve Sněmovně zasahovala vloni v září v případě Karla Schwarzenberga (TOP 09). Ten byl po pádu převezen rovněž do ÚVN ve Střešovicích. V lednu 2017 sanitka ze Sněmovny odvezla šéfa poslanců hnutí ANO Jaroslava Faltýnka, který zkolaboval, když mu praskl žaludeční vřed.

Původní zdroj ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…