Začíná 85. hlavní sezona v pražské zoologické zahradě

25.03.2016 6:59

V pražské zoologické zahradě dnes začne 85. hlavní sezona. Ve 13:30 bude slavnostně otevřena výrobna papíru ze sloního trusu, v 15:00 pokřtí zpěvák Miroslav Žbirka mládě mravenečníka. Chovatelé také očekávají narození slůněte samice Janity, termín porodu u slonů může ale být kdykoliv v období 40 dnů.

Začíná 85. hlavní sezona v pražské zoologické zahradě
Foto: Zoo Tábor
Popisek: lev

Výrobna sloního papíru se letos může stát vyhledávanou atrakcí zoo. Ruční papír z této netradiční suroviny si budou moci vyrobit samotní návštěvníci. Sloní trus může být surovinou pro výrobu papíru vzhledem k poměrně nedokonalému trávení těchto zvířat, které způsobuje, že značná část pozřené vlákniny zůstává nestrávena. V domovině asijských slonů je možnost využití sloního trusu pro tyto účely dobře známa. Například na Srí Lance jsou podobné výrobny jako ta pražská turistickou atrakcí.

Hlavní sezonu v 11:30 u vzdělávacího centra slavnostně zahájí ředitel ZOO Praha Miroslav Bobek společně s pražskou primátorkou Adrianou Krnáčovou (ANO). O 45 minut později bude v zatáčce nad hlavním vchodem odhalena kopie busty zakladatele pražské zoologické zahrady Jiřího Jandy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…