Žadatel z Afriky je před soudem. V parku potkal důchodkyni a potom už věci nabraly rychlý spád

02.05.2018 8:54

Německé soudy budou rozhodovat o dalším případu znásilnění žadatelem o azyl, který se snaží vyhnout vyššímu trestu uvedením nižšího věku. Soud má však jasno a pachatel bude souzen jako dospělý.

Žadatel z Afriky je před soudem. V parku potkal důchodkyni a potom už věci nabraly rychlý spád
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Stany si uprchlíci rozestavili hned na několika ulicích. Tábory migrantů ze Středního východu a z Afriky vyrostly odděleně

Jak uvádí německý deník Rheinische Post, africký žadatel o azyl Bachir D. čelí obvinění ze znásilnění pětašedesátileté ženy, ke kterému došlo letos v únoru ve Viersenu. Pachatel měl podle výpovědi ženu poprvé potkat již několik dní před tím. Tehdy spolu popíjeli alkohol a došlo i na několik polibků. V den, kdy došlo k sexuálnímu napadení, ženu potkal náhodně v parku. Opět došlo na popíjení alkoholu, které tentokrát skončilo násilím.

Žena před vyšetřovateli uvedla, že ji Afričan násilím přinutil k sexu. Její výkřiky a volání o pomoc uslyšeli náhodní kolemjdoucí, kteří přivolali policisty. Když přišli strážci zákona na místo, muž ještě ležel na ženě. I přes varovné výstřely do vzduchu se poté dal na útěk. Vzhledem ke sněhové pokrývce však byl kvůli zanechaným stopám brzy zajištěn a dopraven na místní policejní stanici. Ke spáchání násilného trestného činu se nechtěl znát.

Stejně rezolutně odmítá obvinění ze znásilnění i po téměř třech měsících od incidentu. Aktuálně je na něj z pohledu okresního soudu v Mönchengladbachu nahlíženo jako na mladistvého. Prostřednictvím svého právního zástupce obžalovaný uvedl, že se jmenuje Baini S. a nenarodil se v srpnu 1997, jak uvedl při vstupu do Německa, ale až v dubnu 2001. Rovněž tvrdí, že nepochází z Guineje, ale z Angoly.

Soudní znalci nicméně dospěli k závěru, že mladíkovi je rozhodně více než uváděných jednadvacet let, a měl by tedy být souzen jako dospělý. V době spáchání trestného činu mu policisté vedle 1,64 promile alkoholu našli v krvi také stopy konopí. V rámci neveřejného slyšení vystoupila také samotná oběť, která i tři měsíce po spáchání trestného činu stále trpí psychickými obtížemi. Její výpověď soudce považuje za věrohodnou a případ tak bude v dalších dnech pokračovat.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…