Žádná chyba? Fiala si sám prověří čerpání dotací ve středních Čechách

27.05.2012 15:09

Fialův úřad posílá do Středočeského kraje vlastní kontroly, které prověří čerpání peněz z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost za loňský rok.

Žádná chyba? Fiala si sám prověří čerpání dotací ve středních Čechách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova krajského úřadu Středočeského kraje

Vlastní šetření kraje totiž vykázalo, že při čerpání dotací nedošlo k žádnému pochybení. To se ministerstvu školství ale jeví podezřele. A to v souvislosti s problémy, na které narazili auditoři Evropské komise v loňském roce. Podle serveru aktuálně.cz, který informace přinesl, by mělo dojít k prověření asi třetiny vloni provedených kontrol.

Pro tuto chvíli nebudou souhrnné žádosti o platbu kraje předkládány ministerstvu financí k certifikaci. Zůstane to tak do chvíle, než se prokáže, že kontroly byly kvalitní. V případě, že by došlo k potvrzení pochybení, ministerstvo školství pozastaví financování projektů ve Středočeském kraji, a to dokud nedojde k zajištění nápravy.

Pochybné projekty

Vedle kontrol, které probíhají v případě ZŠ a MŠ Dolní Břežany, probíhá také šetření firmy Seductus. Tato společnost je nechvalně známá  v souvislosti s čerpáním dotací v Ústeckém kraji, od kterého měla v průběhu posledních třech let získat za pět projektů celkem asi 45 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…