Žádná daňová revoluce nebude. Po Babišovi zchladil ambice ČSSD i Bělobrádek

10.12.2016 22:11

V současné koalici se daňové změny, které bude požadovat sociální demokracie, neuskuteční. Uvedl to předseda lidovců a místopředseda vlády Pavel Bělobrádek v reakci na dnešní výsledky jednání širšího vedení ČSSD. KDU-ČSL chce prosazovat vlastní program, napsal Bělobrádek ČTK.

Žádná daňová revoluce nebude. Po Babišovi zchladil ambice ČSSD i Bělobrádek
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Pavel Bělobrádek

Podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) nejsou cílem sociální demokracie kosmetické úpravy daní, ale zásadní reforma daňového systému směrem k progresi. Aktuální nastavení tohoto systému podle něj vyhovuje velkým a bohatým. Konkrétní parametry reformy chce sociální demokracie představit na jaře příštího roku.

„Máme vlastní program a ten budeme prosazovat. V současné koalici k takovým změnám už nedojde,“ uvedl Bělobrádek. Připomněl, že KDU-ČSL má ve svém programu společné zdanění manželů. „To má smysl při existenci alespoň dvou daňových pásem. Podporujeme navýšení slevy na dani pro pracující rodiče až do daňových bonusů,“ dodal.

K záměru ČSSD se dnes kriticky vyjádřil šéf hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš, podle kterého by zamýšlené daňové změny z Česka vyhnaly úspěšné lidi a firmy. Opoziční poslanec Jan Skopeček (ODS) uvedl, že daně mají být nízké a jednoduché, tedy opak záměru ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…