Žádné trenky, nad Hradem měla vlát použitá plína. Ta by podle Britských listů nejlépe vystihla prezidenta Zemana

18.10.2015 8:26

Soud konstatoval, že členy recesistické skupiny Ztohoven nelze potrestat. Prezident Zeman se ústy svého mluvčího podivoval nad rychlostí, jakou bylo rozhodnuto. Bohumil Kartous k tomu v komentáři pro Britské listy dodal, že nad Hradem by možná mělo vlát něco jiného – použitá plína, která by měla odrážet problém stárnoucího prezidenta. Ten prý začal v lidech přiživovat horší já v podobě buranství, demagogie a sexismu.

Žádné trenky, nad Hradem měla vlát použitá plína. Ta by podle Britských listů nejlépe vystihla prezidenta Zemana
Foto: Daniela Černá
Popisek: Přivítání prezidenta ve Slavičíně

„Pokud má v současnosti něco viset nad Hradem, aby to bylo dostatečně výstižné, měla by to být po všech stránkách použitá plína. Pro seniory... Miloš Zeman se musel definitivně zbláznit. Když jsem toto napsal před několika měsíci v souvislosti s jeho krajně ignorantskými názory na začleňování znevýhodněných a hendikepovaných dětí do hlavního vzdělávacího proudu, přišlo několik reakcí pohoršujících se nad takovou neúctou k prezidentu země,“ píše Kartous.

Prezident Zeman představuje typického zástupce elity, která nás myšlenkově navrací na „Východ“. Neváhá šířit poplašné zprávy, potvrzovat lidem, že to, za co se vlastně ve skrytu duše styděli, za své předsudky, se vlastně stydět nemusejí, neboť je sám prezident pronáší nahlas a veřejně. Tuto selskou pravdu navíc prezident povyšuje na cosi hodnotnějšího, než jsou ty scestné názory mnoha intelektuálů, kteří debatují o něčem, o čem toho vlastně mnoho nevědí. Ale náš prezident jim to vysvětlí.

Celý text najdete zde

Za tímto selským rozumem se podle autora ve skutečnosti skrývá směs buranství, nenávistné a přízemní demagogie a sexismu. Celé to pak shrnuje do slov jako „sračka“ či „průjem“, proto by měl prezident nad Hrad vyvěsit použitou plínu.

K dokreslení smutného obrazu prezidenta stačí dodat už jen to, jak se chová k rektorům dvou univerzit – Jihočeské a Masarykovy – stejně jako k norské velvyslankyni, která nemůže za to, že Eva Michaláková přišla o rodičovská práva ke svým synům.  

„Je smutné sepisovat takto kritický a místy vysloveně urážlivý text na adresu někoho, kdo má personifikovat ctnosti současné společnosti. Nelze jinak, pokud tato osoba činí ze svého úřadu pískoviště pošetilce, který si léčí svůj celoživotní mindrák. Jestliže byla přímá volba k něčemu dobrá, pak k tomu, abychom se lépe poznali. Za to patří Zemanovi velký dík,“ uzavírá Kartous.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…