Žádné výjimky pro Nečase s Nečasovou, vzkázala přísně Němcová

18.11.2013 17:20

Úřadující předseda ODS Martin Kuba na tiskové konferenci po jednání Výkonné rady ODS oznámil, že se ODS zabývala jak přípravou nadcházejícího sjezdu, tak otázkou vyloučení Jany Nečasové - dříve Nagyové - ze strany. Řešila se i finanční situace ODS.

Žádné výjimky pro Nečase s Nečasovou, vzkázala přísně Němcová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová na tiskové konferenci

„Já mám někdy z médií pocit, že je tak trochu poptávka po tom, aby byla ekonomická situace v ODS líčena velmi drasticky, aby bylo vidět, jak je ekonomicky na dně, ale ono to tak není. Samozřejmě, že se budeme muset poněkud finančně uskromnit, ale jsme pravicová strana, strana podnikatelů, kteří se umí přizpůsobit aktuální situaci,“ podotkl Kuba. I ODS se podle jeho názoru musí přizpůsobit aktuální situaci.

Řeč byla také o vyloučení Jany Nečasové ze strany. Podle Kuby k tomu došlo standardní cestou a ona se může stejně standardní cestou proti vyloučení bránit. Místopředsedkyně Miroslava Němcová k tomu dodala, že se strana musí chovat ke všem stejně a Jana Nečasová nebo její manžel Petr Nečas nemohou čekat žádné výjimky.  

Na nadcházejícím kongresu ODS ale zřejmě dojde na otevření diskuse o počtu členů výkonné rady strany a redukce počtu místopředsedů. Stranická pravidla by na tomto kongresu mohla být změněna tak, aby se hned na kongresu dalším mohlo využít nových pravidel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …