Žádní ekonomičtí migranti, jsou to z osmdesáti procent zoufalí lidé, napsali výzkumníci. Přečetl si to europoslanec Zdechovský a napsal zdrcující odpověď

09.07.2017 11:16

Europoslance Tomáše Zdechovského (KDU-ČSL) rozčílila zpráva serveru iDNES.cz o tom, že ekonomičtí migranti jsou mýtus. Zpráva vychází ze studie britské univerzity v Middlesexu, jež tvrdí, že osmdesát procent migrantů do Evropy skutečně prchá.

Žádní ekonomičtí migranti, jsou to z osmdesáti procent zoufalí lidé, napsali výzkumníci. Přečetl si to europoslanec Zdechovský a napsal zdrcující odpověď
Foto: Mgr. Tomáš Zdechovský
Popisek: Mgr. Tomáš Zdechovský

„Dnes mě opravdu vytočil článek, že ekonomičtí migranti jsou podle tvrzení zveřejněná MF Dnes mýtus. Už když se podíváte na metodologii, zjistíte, že celý výzkum je naprosto vadný a nespolehlivý. Je založen na výpovědích lidí, kteří míří do Evropy, aniž je někdo konfrontuje s tím, co řekli,“ podotkl k výzkumu Zdechovský, jenž je podle svých slov v současné době v Řecku a měl možnost mluvit s migranty z Indie a Bangladéše.

„Nejdříve tvrdili, že jsou z periferie Dillí. Na dotaz, jak jste se dostali do Řecka, jeden z nich říkal, že sedm let pracoval v Emirátech a nyní se chce přesunout dál na západ. A tihle lidé jsou fakt uprchlíci?“ zeptal se Zdechovský. 

Podle výzkumníků však 84 % migrantů, kteří připluli do Evropy v roce 2015, pocházelo ze zemí, v nichž jsou konflikty – mimo jiné Sýrie, Iráku a Afghánistánu.

Původní příspěvek ZDE.

Studii, jež je podle serveru iDNES.cz založena na 750 dotaznících a více než stovce výzkumných rozhovorů vedených v uprchlických centrech v Řecku, Itálii a Maltě, nazývá blbostí. „Většina lidí opakuje stejné věty. Když se jich zeptáte na detaily, zjistíte, že si to vymysleli, nebo dostali info od pašeráků, co mají říkat. Díky tomu se také do Evropy nedostávají skuteční uprchlíci,“ podotkl Zdechovský.

Závěrem pak MF Dnes poděkoval, že se kvůli těmto článkům zase posílí skepse a nenávist kvůli skutečným uprchlíkům, kteří pomoc potřebují. 

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Celý příspěvek Tomáše Zdechovského:

Dnes mě opravdu vytočil článek, že ekonomičtí migranti jsou podle tvrzení zveřejněná Mf Dnes mýtus. Už když se podíváte na metodologii, tak zjistíte, že celý výzkum je naprosto vadný a nespolehlivý. Je založen na výpovědích lidí, kteří míří do Evropy, aniž by je někdo konfrontoval s tím, co řekli.

Jsem v současné době v Řecku a včera jsem měl například možnost mluvit s "uprchlíky" z Indie a Bangladéše. Nejdříve tvrdili, že jsou z periferie Dillí.  Na dotaz, jak jste se dostali do Řecka jeden z nich říkal, že 7 let pracoval v Emirátech a nyní se chce přesunout dál na západ. A tihle lidé jsou fakt uprchlíci?  

Studie je založena na 750 dotaznících a více než stovce výzkumných rozhovorů vedených v uprchlických centrech v Řecku, Itálii a Maltě je prostě jedna blbost. Většina lidí opakuje stejné věty. Když se jich zeptáte na detaily, zjistíte, že si to vymysleli, nebo dostali info od pašeráků, co mají říkat. Díky tomu se také do Evropy nedostávají skuteční uprchlíci.

A Mf Dnes lze poděkovat, že díky těmto článkům tady zase posílí skepse a nenávist kvůli skutečným uprchlíkům, kteří pomoc potřebují. Bohužel výzkum prof. Blitze postavený na důvěře je nesmysl!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…