Žádní uprchlíci. Tohle vám prý média neukážou. V Paříži vlezla k zařízení pro migranty, vzniklo výbušné VIDEO

24.07.2017 13:37

„Uprchlíci“ přijíždějí každý den do Paříže z ostatních evropských zemí. Nejedná se ovšem o žádné „uprchlíky“, a už vůbec nejsou ze Sýrie, tvrdí kanadská novinářka Lauren Southern.

Žádní uprchlíci. Tohle vám prý média neukážou. V Paříži vlezla k zařízení pro migranty, vzniklo výbušné VIDEO
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Reportérka sama pro sebe

Mladá kanadská aktivistka Lauren Southern se vydala do francouzského hlavního města Paříže s úmyslem zdokumentovat situaci v uprchlických táborech, ve kterých mají oficiálně přebývat „uprchlíci ze Sýrie“. Video reportáž přímo z místa zveřejnila skrze svůj profil na Facebooku 19. července.

„Dnes jsem navštívila vlakovou zastávku v Paříži, do které dopravují stovky ‚uprchlíků ze Sýrie‘ každý den. Samozřejmě, jak jsem se později dozvěděla, nepřichází tito lidé ze Sýrie a ani to nejsou žádní „uprchlíci“. Jsou to ekonomičtí migranti ze severní Afriky a zaplavují celou Francii. Tohle vám média neukážou,“ stojí v titulku reportáže.

Anketa

Jiří Čunek o Prague Pride: ,,Je to POCHOD SMRTI pro stát, pro Evropu, pro naši civilizaci, když stát bude tyto skupiny podporovat a uznávat jako rodiny". Souhlasíte?

94%
6%
hlasovalo: 19279 lidí

„Právě se nacházím v uprchlickém táboře, který byl vytvořen francouzskou vládou spolu s několika neziskovými organizacemi. Je to v Paříži přímo u vlakové zastávky, do které dopravují denně stovky migrantů. Hned z kraje uvedu, že to tvrzení, že se zde nachází uprchlíci, převážně ženy a děti ze Sýrie, se ani zdaleka nepotvrdilo. Jsou tu z naprosté většiny mladí muži ze severní Afriky,“ tvrdí Southern.

„Tady za tou zdí je jeden z těch táborů, kde se v současné době nachází něco kolem 500 migrantů. Ostatní tady žijí ve stanech na ulici. Odsud ty migranty rozváží do různých částí Francie.“

„Migranti do Paříže přijíždějí každý den z ostatních evropských zemí: Itálie, Švýcarska, Německa. Okolo 100 migrantů sem přijede každý den. V momentu, kdy se tento kemp totálně zaplní, začnou je rozvážet do různých částí Francie,“ prozradil kanadské novinářce jeden z přítomných členů ochranky.

„Snažila jsem se udělat rozhovor i s některými těmi migranty, bohužel mě k nim nechtěli pustit. Jedna žena ze zde přítomné neziskové organizace na mě začala z plných plic řvát, že s migranty rozhovory dělat nelze. Myslím, že i těm migrantům důrazně vysvětlili, že s námi nemají hovořit. Jestli se lidé dozvědí, že nejsou ze Sýrie, a že jsou zde z čistě ekonomických důvodů, nebude do úplně dobré,“ tvrdí Southern.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…