Žádný Mlsna. Vláda chce u Evropského soudního dvora nechat Pelikánovou

24.07.2013 16:24

Vláda chce, aby na postu soudkyně Soudního dvora EU pokračovala Irena Pelikánová. Její nominaci ve středu schválil kabinet, řekl novinářům premiér Jiří Rusnok. Minulá vláda Petra Nečase (ODS) na post prosazovala exministra bez portfeje Petra Mlsnu.

Žádný Mlsna. Vláda chce u Evropského soudního dvora nechat Pelikánovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vláda premiéra Rusnoka podruhé zasedala

Nominaci Pelikánové už dříve podpořila ministryně spravedlnosti Marie Benešová. Pelikánovou označila za odbornici, která má za sebou skutečnou praxi.

Na Pelikánovou nakonec došlo

Opětovnou nominaci Pelikánové neschválil začátkem ledna Nečasův kabinet, ačkoli ji doporučovali odborníci z poradního sboru expertů. Za kandidáta navrhl bez výběrového řízení Mlsnu. Později se ale ukázalo, že Mlsnova nominace skončí neúspěchem, a ministr koncem května potvrdil, že se soudcem Soudního dvora EU nestane, protože prý nezastával dostatečně dlouho vysoké funkce.

Rusnok mimo jiné oznámil jmenování Radka Augustina jako nového šéfa Úřadu vlády. „Augustin je zkušený manažer z veřejné sféry. Jeho angažovanost je mi známá a svou funkci ukončí na nejbližším zasedání grémia. Je to člověk, kterého znám léta. Je na to kvalifikován a vybaven,“ uvedl premiér.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…