Žádný sex? Potom ale žádná práce. I tak vybírala WHO v Kongu své zaměstnance

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen pro přihlášené uživatele s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší. Předplatné můžete získat i zdarma, prozkoumejte možnosti předplatného.
  • hlasování v anketě pod článkem = 1 prémiový bod
  • zapnutí čtečky pro daný den = připravujeme
  • přehrání audiočlánku (TTS) = připravujeme
  • 22.08.2023 9:30 | Komentář

    ParlamentníListy.cz nedávno zkoumaly činnosti jedné z nejvlivnějších globálních institucí - Světové zdravotnické organizace (WHO).

    Žádný sex? Potom ale žádná práce. I tak vybírala WHO v Kongu své zaměstnance
    Foto: Repro. Youtube
    Popisek: Šéf Světové zdravotnické organizace WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus

    Závěry byly více než znepokojivé. Podobnou neschopnost jako v případě nástupu koronaviru WHO prokázala již o několik let dříve, a to v souvislosti s epidemií smrtícího viru ebola, který v letech 2013-2016 zabil ve třech afrických zemích více než jedenáct tisíc osob. 
     
    Uniklé dokumenty ukazují, že Světová zdravotnická organizace několik měsíců váhala s vyhlášením celosvětového stavu nouze v případě této epidemie eboly ze strachu z poškození ekonomiky Guineje a dalších afrických zemí. Interní dokumenty WHO získané agenturou Associated Press v Ženevě odhalují, že již od poloviny dubna 2014 dostávalo ženevské ústředí WHO e-maily od zaměstnanců na místě v Guineji, kteří volali o pomoc. 
     
     
    Emaily popisovaly kritickou situaci v regionu a v předmětech některých z nich stálo napsáno velkými písmeny: „POTŘEBUJEME PODPORU“. Přes tyto prosby a rostoucí počty nakažených WHO vyhlásilo mezinárodní stav nouze až 8. srpna. A proč WHO čekalo tak dlouho, přestože mělo dost informací? Úředníci z ženevské centrály organizace se nechali slyšet, že pandemie nebyla vyhlášena, i když se o ní vědělo, protože „by to mohlo rozzlobit africké země, poškodit jejich ekonomiky nebo narušit pouť muslimů do Mekky“. Takové zdůvodnění musí být pro příbuzné obětí epidemie eboly značně frustrující.
     
    Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

    Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: Karel Výborný

    MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

    Můžete se k tomu vyjádřit?

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

    12:54 Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

    Můj kanál má více sledujících. Tak vysvětlil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, proč se krizo…