Žádný tvrdý alkohol. Konzilium bude na Zemana přísnější

11.08.2013 22:15

Lékařské konzilium prezidenta Miloše Zemana bude na svého svěřence přísnější. Dohlédne, aby dodržoval zdravotní zásady, které mu doporučilo. Novinářům to dnes sdělil šéf konzilia, ministr zdravotnictví Martin Holcát.

Žádný tvrdý alkohol. Konzilium bude na Zemana přísnější
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Martin Holcát

Podle lékařů trpí Zeman lehčí formou cukrovky. Měl by se proto vyhýbat alkoholu. Prezident však v sobotu na Sněžce před novináři pil pivo. Připil si se svým předchůdcem Václavem Klausem.

"Stanovisko konzilia pana prezidenta je stejné. Maximálně malá sklenička vína nebo jedno pivo za den," sdělil Holcát. Zatímco Klaus na nejvyšší českou horu jako tradičně vyšel pěšky, Zemana vyvezlo auto. Pěší výstup by konzilium prezidentovi ani nepovolilo, uvedl Holcát.

Prezident se na Sněžce zúčastnil mše v rámci Svatovavřinecké poutě. Poutníkům se omluvil za to, že jako "starší člověk" vyjel nahoru autem. "Blahopřeji prezidentu Klausovi, který je o tři roky starší než já, že na Sněžku vyšel pěšky," řekl.

Za panáka dostal vyhubováno

Serveru iDnes.cz ministr zdravotnictví řekl, že se rozzlobil, když viděl, že se Zeman před novináři nechal pozvat na panáka. "Volal jsem lidem z jeho nejbližšího okolí a vyčinil jsem jim. Musí ho víc hlídat," řekl serveru Holcát.

Podle konzilia trpí Zeman cukrovkou druhého typu. K ní se přidávají další potíže, například onemocnění nervů, kvůli němuž hůře chodí. Hlava státu podstupuje středně intenzivní léčbu cukrovky, užívá léky, lékaři mu doporučili omezit nadváhu a kouření, měl by také mít více pohybu. Má doporučené vycházky a plavání. Na kole by kvůli postiženému palci jezdit neměl. Dieta spočívá hlavně v omezení cukrů a uzenin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…