Žádosti o kotlíkové dotace se na Zlínsku i Pardubicku sbíraly elektronicky

18.12.2019 19:20

Řada krajských úřadů včetně zlínského a pardubického zpřístupnila svým obyvatelům možnost podání žádostí o kotlíkové dotace elektronickou formou.

Žádosti o kotlíkové dotace se na Zlínsku i Pardubicku sbíraly elektronicky
Foto: Gordic
Popisek: Gordic logo

Lidé tak nejen, že nemusí díky Portálu občana chodit podávat žádosti osobně na úřad, ale mohou využít i tzv. předregistraci. To v praxi znamená, že si mohou svoje žádosti vyplnit ještě před samotným spuštěním jejich příjmu, které tentokrát proběhlo v Pardubickém kraji 8. 10. 2019 v 6:30 a ve Zlínském kraji 15. 10. v 8:00. 

Pardubický kraj

V kraji kolem města perníku měli žadatelé možnost vyplňovat elektronické žádosti o kotlíkové dotace na Portálu občana od firmy Gordic již od 4. 9. 2019, což ušetřilo obyvatelům čekání v několikahodinových frontách, které se v minulosti tvořily u příslušných úřadů po spuštění možnosti žádosti podávat. Množství čekajících tak tak nahradily velké počty žádostí, které v úvodních sekundách bez problémů prošly systémem. Konkrétně v Pardubickém kraji bylo během první sekundy přijato 738 žádostí, tisícovka byla pokořena v sekundě s pořadovým číslem 3. O tom, že byl nápor koncentrován do prvních momentů po spuštění, hovoří fakt, že v čase 6:45 byl počet přijatých žádostí 1518. 

Zlínský kraj

Ještě zajímavějšími počty se může pyšnit systém od firmy s gordickým uzlem ve znaku ve Zlínském kraji. Skrze tamní něj bylo hladce přijato během prvních pěti vteřin 2 464 žádostí a po 60 sekundách se počet vyšplhal na 2 730. Počáteční nápor následovaly klidnější minuty, ve kterých přibývaly počty žádostí po jednotkách, maximálně desítkách. 

Velice nás těší slova chvály na adresu informačního systému od firmy Gordic, který v obtížné zkoušce na obou zmíněných adresách bez jakýchkoliv komplikací obstál. Zároveň bychom rádi závěrem popřáli všem žadatelům, aby jejich kotlíky co nejlépe a co nejdéle sloužily.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …