Zadrženou Nagyovou dcery pořád milují. Přes Facebook jí poslaly vzkaz

16.06.2013 10:05

Protože se šéfka Nečasova kabinetu Jana Nagyová ocitla rozhodnutím ostravského soudu ve vazbě, její dvě dcery se odhodlaly k tomu, že svou maminku podpoří. Nechaly se totiž vyfotit v tričkách s její fotkou, kam přidali navíc nápis: Mami, milujeme tě.

Zadrženou Nagyovou dcery pořád milují. Přes Facebook jí poslaly vzkaz
Foto: facebook.com
Popisek: Dcery Jany Nagyové na Facebooku podpořily svou matku

Dcery Jany Nagyové Nikola a Štěpánka daly v posledních hodinách najevo, že plně stojí za svou mámou. Nagyovou totiž v sobotu okresní soud v Ostravě poslal do vazby, ovšem její dcery se mezitím na sociálních sítích ukázaly v tričkách s její fotografií a anglickým nápisem Miluji svou mámu. Fotku ale prý zveřejnila na svém facebooku jen jedna z dcer.

V této souvislosti je zajímavé, že dosud nikdo o osobním životě Nagyové nikdy nepsal. Mnoho o jejích dcerách a případném bývalém partnerovi se tak dosud neví. ParlamentníListy.cz proto oslovily některé členy ODS z Karlovarského kraje, kde Nagyová začínala. Její tamější přátelé a známí, ale i místní novináři, se přitom shodují v tom, že opravdu dře jako kůň - jak o ní kdysi prohlásil sám premiér Petr Nečas - a je velmi schopná.

„Celá karlovarská ODS moc dobře zná to velké tajemství mezi panem Nečasem a paní Nagyovou,“ prozradila pro ParlamentníListy.cz bývalá členka karlovarské ODS. Zároveň vypověděla, že premiérovu pravou ruku poznala jako velmi schopnou manažerku oblastní ODS v Karlových Varech.

„Potom tady působila jako asistentka senátora Vladimíra Kulhánka (ODS). Jenže se s místními šíbry pohádala. Zásadní zvrat nastal, když se díky své práci seznámila s Petrem Nečasem, již tehdy vysoce postaveným členem ODS. Svým důvěrným vztahem k Petrovi se tady nikomu netajila. Mě to ale hodně překvapilo. Nečas byl vždycky suchar a Jana byla známá svými divokými večírky,“ dodala pro ParlamentníListy.cz tato  bývalá členka ODS.

Zorganizovala sledování manželky

Nagyová, která loni patřila mezi nejlépe placené státní zaměstnance, se ale podle policie měla podílet na uplácení bývalých poslanců ODS. Kromě toho je také obviněna ze zneužití pravomoci úřední osoby. Údajně zorganizovala sledování manželky premiéra Nečase Radky a dalších dvou osob prostřednictvím vojenské zpravodajské služby.

Vedle Nagyové, která je podle vyšetřovatelů spojnicí ve dvojici případů, skončili pak ve vazbě i bývalý šéf poslanců ODS Petr Tluchoř, bývalý ministr zemědělství za ODS Ivan Fuksa a jeho někdejší náměstek Roman Boček, kteří čelí obvinění z politické korupce. O dalším obviněném - bývalém poslanci ODS Marku Šnajdrovi - soud rozhodne dnes odpoledne.

Kovanda je stíhán na svobodě

V kauze nelegálního sledování pak rozhodl soud i o vazbě pro bývalého šéfa vojenské rozvědky Ondreje Páleníka a zpravodajce Jana Pohůnka. Jediným ze sedmi obviněných, na koho vazbu neuvalil, se stal šéf Vojenského zpravodajství Milan Kovanda, který se přiznal a kvůli zneužití pravomoci úřední osoby je nadále stíhán na svobodě.

Za skandál s nezákonným sledováním se včera premiér Petr Nečas (ODS) omluvil. Vzdát moci se ale odmítá, přestože jej k tomu vyzývá opozice. Ta na příští úterý chystá sněmovní hlasování o vyslovení nedůvěry vládě. Zda Nečasovi nadále vyjádří podporu i dvě opoziční strany, tedy TOP 09 a LIDEM, to se má dohodnout během neděle.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…