Zahradil: Juncker by měl odstoupit sám

29.11.2014 20:29

Jean-Claude Juncker přežil hlasování o nědůvěře. V čele Evropské komise jej podrželi jak eurolidovci, eurosocialisté tedy i zástupci TOP 09, ČSSD a KDU-ČSL. ODS však stále volá po jeho odstoupení. Nyní za stranu promluvil její první místopředseda a hlavní osobnost v Evropském parlamentu Jan Zahradil.

Zahradil: Juncker by měl odstoupit sám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil (ODS)

“Další setrvání pana Junckera v čele Evropské komise oslabuje jak její důvěryhodnost, tak důvěryhodnost celé Evropské unie," řekl po hlasování první místopředseda ODS Jan Zahradil. Již dříve také kritizoval skutečnost, že by měl být Junckerův skandál zneužit k harmonizaci daní v Evropě.

Důvodem hlasování o setrvání Junckera ve funkci je skandál Luxleaks, který jej spojuje s masivními daňovými úniky v Lucembursku.

Celý Zahradilův text ZDE

"Nedovedu si představit, co by se v komisi dělo, kdyby Česká republika zvýhodnila přes 300 podniků daňovou sazbou 1%. Tady bývalý lucemburský premiér říká, a dokonce se tím obhajuje, že to mohl udělat každý - jakoby řekl, že kdo to neudělal, byl hlupák. S tím já se nemůžu ztotožnit. Proto jsem hlasoval pro vyslovení nedůvěry," řekl místopředseda ODS a europoslanec Evžen Tošenovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…