Zahradil obvinil z neobjektivity Wollnera a Fridrichovou. Z ČT přišla rázná reakce

15.01.2017 16:04

Marek Wollner z České televize se na sociální síti Facebook pustil do křížku s europoslancem za ODS Janem Zahradilem. Důrazně se ohradil proti nařčení, že by měl nějaký podíl na údajně nevyváženém zpravodajství o amerických volbách. Po Zahradilovi ale zřejmě nemůže chtít, aby se zabýval fakty. Zahradil za údajně neobjektivní zpravodajství ČT vyčinil Wollnerovi a Noře Fridrichové z pořadu 168 hodin.

Zahradil obvinil z neobjektivity Wollnera a Fridrichovou. Z ČT přišla rázná reakce
Foto: archiv ČT
Popisek: Novinář a spisovatel Marek Wollner

„Pane Zahradile, že se zrovna otíráte o nás dva, kterých se kritika netýká. My nejsme zpravodajové ani zpravodajství a nijak jsme na něm neparticipovali. Takový ohled k realitě po vás samozřejmě nemohu chtít, vy si vystačíte s realitou vlastních emocí. Ale překvapuje mě, že mluvíte o naší zabarikádovanosti: vy jste se podle stejné logiky zabarikádoval v ODS na pětadvacet let a možná kvůli lidem, jako jste vy, je ta strana na svých nevýznamných procentech, což mě upřímně mrzí,“ napsal Wollner na sociální síti Facebook.

Následně si klade otázku, jak se z prozápadního politika, jakým byl Zahradil, stal odpůrce EU bojující proti „elitám“.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Wollner také důrazně odmítl myšlenku, že by se „zabarikádoval“ v ČT. Doporučil Zahradilovi, aby se podíval na zpravodajství západních televizí, kde působí i starší redaktoři, kteří jsou celý život věrní jednomu médiu. Wollner si tohoto modelu velmi cení. Staršího a zkušenějšího novináře je těžší obelhat. Politikům se to tak snadno nepodaří.

„Pokud někdy koukáte na západní zprávy (nejen na Russia Today), všimněte si, že novináři a moderátoři jsou tam jednomu médiu často věrní celý život a že tam na obraze vystupují především senioři (na rozdíl od východoevropských TV). Mně se tento model líbí víc než fluktuace z média do média, protože to podle mě znamená větší věrohodnost: já žádné názorové přemety nedělám a dělat ani nemusím,“ zdůraznil pracovník ČT.

Marek Wollner na sociální síti doslova napsal:

Odpověď europoslanci ODS Janu Zahradilovi, který mě a Nora Fridrichova spojil v diskusi na profilu u Jakub Horak s kritikou zpravodajství od RRTV, která se týká amerických voleb.

Pane Zahradile, že se zrovna otíráte o nás dva, kterých se kritika netýká. My nejsme zpravodajové ani zpravodajství a nijak jsme na něm neparticipovali. Takový ohled k realitě po vás samozřejmě nemohu chtít, vy si vystačíte s realitou vlastních emocí. Ale překvapuje mě, že mluvíte o naší zabarikádovanosti: vy jste se podle stejné logiky zabarikádoval v ODS na pětadvacet let a možná kvůli lidem jako jste vy je ta strana na svých nevýznamných procentech, což mě upřímně mrzí. Je celkem složité věrohodně vysvětlit názorový vývoj z prozápadního a proevropského politika a "elitního" vedoucího úředníka pro integraci s EU až po "antibruselského" europoslance, který se sám nazývá "plebsem" bojujícím proti elitám (spoustu detailů vynechávám). Jinak, zpravodajství je komplet omlazené, lidi ze "spacákové" revoluce byste tam hledal marně. K mé zabarikádovanosti jen toto: pokud někdy koukáte na západní zprávy (nejen na Russia Today), všimněte si, že novináři a moderátoři jsou tam jednomu médiu často věrní celý život a že tam na obraze vystupují především senioři (na rozdíl od východeovropských TV). Mně se tento model líbí víc než fluktuace z média do média, protože to podle mě znamená větší věrohodnost: já žádné názorové přemety nedělám a dělat ani nemusím. To může za nevýhodu považovat jen východoevropský politik- s mladými a nezkušenými novináři se samozřejmě lépe zametá než s lidmi, kteří mají trochu lepší historickou paměť.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …