Zahradil v rozhovoru s Tachecí degradoval Bobošíkovou i Hájka

28.08.2013 11:21

Europoslanec Jan Zahradil (ODS) patří k příznivcům Václava Klause, a přesto je věrný své straně. Klaus prý bude mít Zahradilovy sympatie i tehdy, pokud půjde ve volbách proti ODS. Nejlepší by prý bylo, pokud by došlo k narovnání vztahů a ke spolupráci. Připouští ovšem, že to v tuto chvíli není možné. Zahradil také věří, že ODS bude mít v předčasných volbách dobrý výsledek. Přesto podle něj strana platí za několik šíbrů a za "špatný umělecký dojem" z vládnutí. Řekl to v rozhovoru s Barborou Tachecí pro deník MF Dnes.

Zahradil v rozhovoru s Tachecí degradoval Bobošíkovou i Hájka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Jan Zahradil

Zahradilovi vadí zejména lidé, kteří se v okolí Klause vyskytují – Jana Bobošíková, Michal Semín a Petr Hájek.

„Kdyby se postavil a řekl, že je s ODS nespokojen z těch a těch důvodů a vedle něj stála skvadra pěti neprůstřelných intelektuálně bezchybně vybavených osobností těžkého kalibru – a já nepochybuji, že takové k dispozici v českém veřejném prostoru jsou – tak bych asi uznale pokýval hlavou,“ tvrdí Zahradil. V případě Jany Bobošíkové je ale Zahradilovo pokývání spíše údivné.

Když někdo vstoupí do klání za pět minut dvanáct, nedokáže výrazně zpřeházet poměry

V případě Borise Štastného, který opustil ODS kvůli nově vznikajícímu hnutí Václava Klause, se Zahradil zasmál. Podle něj Šťastný přeceňuje svůj vliv na českou politickou scénu. Připomněl, že v minulosti mu chodily hory e-mailů vždy poté, co Šťastný vystoupil s nějakým projevem.

„Hlavně si nemyslím, že když někdo vstoupí do volebního klání za pět minut dvanáct, tak že to nějak výrazně zpřehází poměry na politické scéně,“ myslí si Zahradil. Dodal, že podle něj se ODS do Poslanecké sněmovny dostane s výrazně lepším výsledkem, než se v současné době očekává.

Náš umělecký dojem byl prostě špatný

Zahradil uvedl, že ODS v letech 2006 až 2010 ztratila polovinu voličů. Kolik jich ztratí v příštích volbách, se teprve uvidí. Není to údajně proto, že by Topolánkova a Nečasova vláda odváděly špatnou práci.

„Já prostě tvrdím, že prohráváme a ztrácíme, protože ten umělecký dojem byl prostě špatný. Mirek Topolánek skončil, protože všichni měli plné zuby Marka Dalíka, konec kariéry Pavla Béma přišel, když mu Roman Janoušek přerostl přes hlavu, a do třetice Petr Nečas neskončil, protože by byl špatný premiér, ale proto, že paní Nagyová se utrhla ze řetězu,“ vysvětluje Zahradil. Za několik šíbrů, kteří rozhodovali, teď platí celá ODS.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…