Zahradil z ODS: Kdekdo straší Zemanem, Ruskem a KSČM. Já vidím větší hrozbu

21.08.2013 8:11

Europoslanec za ODS Jan Zahradil nesdílí obavy některých politiků a části veřejnosti, že prezident Miloš Zeman a jeho vláda v zemi nastolí autokratický režim bez ohledu na Ústavu. Diktátorské tendence by podle něj mohl mít spíše podnikatel s politickými ambicemi a předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

Zahradil z ODS: Kdekdo straší Zemanem, Ruskem a KSČM. Já vidím větší hrozbu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Jan Zahradil

"Kdekdo straší Zemanem, jeho tzv. 'diktátorskými' tendencemi, koketováním s komunisty, údajným příklonem k Rusku atd. Mne ale pro budoucnost mnohem víc než Zeman straší Babiš s tou svou armádou najatých 'žoldáků', kteří mu mají dávat tvář," napsal Zahradil na svůj profil na Facebooku.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Reaguje tak na Babišovu kampaň, v níž podnikatel na billboardech po celé republice představuje známé tváře, které pro svoje hnutí získal. Mezi nimi najdeme třeba novináře Martina Komárka, herce Martina Stropnického nebo profesora informatiky Jiřího Zlatušku. Tyto osobnosti, jak Babiš doufá, přitáhnou hlasy voličů.

Esenciální populismus

Europoslanec Zahradil ale Babišovo snažení odsuzuje, podle něj se chce jen zalíbit lidem. "Celé mi to připadá jako esenciální populismus á la Berlusconi nebo nějaká latinskoamerická země. Řídit stát jako firmu... Mám pocit, že jestli se někde otevírá cestička k autoritářskému režimu, tak je to tady," obává se Zahradil.

Co přesně napsal europoslanec Zahradil na svůj profil:

Kdekdo straší Zemanem, jeho tzv. "diktátorskými" tendencemi, koketováním s komunisty, údajným příklonem k Rusku atd. Mne ale pro budoucnost mnohem víc než Zeman straší Babiš s tou svou armádou najatých "žoldáků", kteří mu mají dávat tvář. Celé mi to připadá jako esenciální populismus á la Berlusconi nebo nějaká latinskoamerická země. Řídit stát jako firmu... Mám pocit, že jestli se někde otevírá cestička k autoritářskému režimu, tak je to tady.

reklama

autor: adr

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …