Zahradil z ODS se pochválil: Naše kampaň měla šťávu

26.05.2014 7:42

Volební kampaň strany byla vedena dobře, výsledek ODS v eurovolbách ale ovlivnily minulé aféry typu kabelek paní Nagyové. V rozhovoru pro server iDnes.cz to uvedl europoslanec ODS Jan Zahradil. V celoevropském měřítku podle něj dostal ve volbách dosud hlavní proud, požadující „více Evropy“, pomyslnou facku a tak doufá, že ustane tlak na stále „bezuzdnější integraci“.

Zahradil z ODS se pochválil: Naše kampaň měla šťávu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil

Výsledek občanských demokratů v evropských volbách označil Zahradil za „maximum možného“. „Každý ví, že jsme byli v posledních týdnech v poměrně značném mediálním tlaku, že se objevovala různá rezidua nějakých afér z minulosti - kabelky paní Nagyové, odposlechy Rittig, Janoušek,“ uvedl s tím, že přestože současné vedení strany s těmito aférami nemá nic společného, tak omezily prostor k rozehrání evropských témat.

Zahradil si také pochvaloval předvolební kampaň: „Za málo peněz jsme udělali hodně muziky. Měla šťávu, gradaci,“ konstatoval s tím, že téma nepřistoupení ČR k euru je téma na několik let a ODS se podpora, kterou na tomto tématu nashromáždila, bude hodit i do příštích let.

Telčka může mít v europarlamentu problém

Podle Zahradila výsledky voleb nepochybně změní politickou mapu Evropského parlamentu, protože strany hlavního proudu utrpěly ztráty a kritici EU získali. „To je signál, který je nepřehlédnutelný a který architekti evropské integrace musí vzít v potaz a snažit se přibrzdit,“ uvedl.

Vyjádřil také pochybnosti nad tím, zda se pravděpodobnému českému kandidátovi na eurokomisaře Pavlu Teličkovi (ANO) podaří získat podporu v europarlamentu. „Já myslím, že pan Telička může mít problémy v europarlamentu při schvalování, protože každý nominant musí projít slyšením před výbory Evropského parlamentu a lidé, kteří mají nějakou lobbistickou minulost či jsou spojeni úzce s byznysem, mohou očekávat velmi štiplavé dotazy, aby se vyjevilo, zda jsou neutrální a jestli nejsou napojeni na nějaké konkrétní firmy nebo klienty.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…