Zahraniční média sledují české volby s obavami. Ale americká televize vkládá do Babiše naděje

20.10.2017 11:26

Českými sněmovními volbami se zabývají i zahraniční média. Například list The Guardian uvedl, že v případě zvolení hnutí ANO Andreje Babiše se Češi připojí k populismu. Server ČeskéNoviny.cz sesumarizoval i další zahraniční ohlasy.

Zahraniční média sledují české volby s obavami. Ale americká televize vkládá do Babiše naděje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

The Guardian na svém webu uvedl, že v případě, že dojde ke zvolení miliardáře Andreje Babiše premiérem, bude se moci Česko zařadit po bok Maďarska a Polska. S těmito zeměmi je Evropská unie ve sporu kvůli možnému porušování demokratických principů. „Babiš by se mohl stát dalším politikem, který vrazí klín mezi východ a západ kontinentu,“ uvedl deník.

Ten poukázal také na Babišova slova ohledně uprchlíků, kdy bojoval proti přistěhovalectví. A neopomněl ani na Babišovo obvinění v souvislosti s Čapím hnízdem.

Americká televize Fox News vidí naopak zvolení Babiše jako šanci, jak Evropské unii vzkázat, aby přestala řídit životy Evropanů. „ANO znamená ne otroctví Evropské unie,“ podotkla televize ve svém komentáři na webu. I Fox News si pak všímá Babišova korupčního skandálu. 

Stanice, jak píše server ČeskéNoviny.cz, také odmítla obavy listu The New York Times, který označil Babiše za možnou další hrozbu evropské jednoty. K takovým obavám nejsou podle ní žádné důkazy.

  • Původní text ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…