Zahraniční mise přišly loni armádu asi na 1,25 miliardy korun

26.06.2014 17:06

Zahraniční mise české armády stály loni zhruba 1,25 miliardy korun. Výdaje byly asi o 300 milionů nižší než v předchozím roce. Vyplývá to z informace pro Sněmovnu. Nejdražší je dlouhodobě působení vojáků v Afghánistánu.

Zahraniční mise přišly loni armádu asi na 1,25 miliardy korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čeští vojáci vracející se z mise v zahraničí

Zahraniční mise byly loni původně rozpočtovány zhruba na 1,63 miliardy korun. Po rozpočtových změnách měly přijít na 1,34 miliardy, nakonec byly ještě levnější.

„Nasazení sil a prostředků v zahraničních operacích bylo v plném rozsahu hrazeno ze schváleného rozpočtu ministerstva obrany bez dodatečných požadavků na jeho navyšování," uvádí zpráva. Afghánská mise měla loni stát přibližně 1,33 miliardy, potom se rozpočet snížil na 1,2 miliardy. Skutečná cena činila 1,1 miliardy korun. Dalších asi 27 milionů loni stála ochrana českého zastupitelského úřadu v Kábulu.

Druhým nejnákladnějším kontingentem byla mise v africkém Mali, která začala loni v dubnu. Náklady činily 49,7 milionu korun. Více než 36,6 milionu korun armáda zaplatila za přípravu vojáků a techniky pro zahraničí mise. Schválený rozpočet předpokládal náklady asi 211 milionů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…