Žák chce nahnat stavaře na dálnici. A posvítí si na ně

23.07.2013 17:57

Podle ministra dopravy Zdeňka Žáka je modernizace dálnice D1 nešťastná událost. Rozkopali ji v době, kdy ale stále nebyla dostavěná R35. A nejvíce na to doplácí řidiči.

Žák chce nahnat stavaře na dálnici. A posvítí si na ně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy v demisi Zdeněk Žák

Modernizace D1 stále ještě nezačala, i nadále probíhají spíše „přípravné“ práce. „Já doufám, že začnou ty samotné práce,“ uvedl Zdeněk Žák ve Dvaceti minutách Radiožurnálu, že by se začít mohlo snad už tento týden. „Je tam co dělat,“ dodal stručně.

Přestavbu příliš růžově nevidí. „Celá ta modernizace D1 je velmi nešťastnou událostí, na kterou hodně doplácí řidiči,“ tvrdí ministr. „My jsme opravdu hodně smutní, že ta D1 byla rozkopaná v době, kdy stát nestihl dobudovat jedinou…“ „R35,“ doplnila ho moderátorka.

On sám zřejmě nebude ministrem dopravy příliš dlouho. Chce ale připravit půdu pro své následovníky. Ostatně to je podle něj úkol téměř všech šéfů resortu dopravy. „Výhodou ministra dopravy, říkám to ve velkých uvozovkách, je, že on vlastně nestihne nikdy nic,“ popisoval Žák.

Nyní se prý musí okamžitě navázat na přípravu staveb, která byla nešťastně přerušená. „A dneska se nám to mstí,“ upozornil Žák. Podle něj tady totiž válčil stát a kraje, přičemž stát chtěl dálnici, ale kraje a obce měly potíže s vyřízením územního plánu.

Co se týče ceny, ministr nic neslibuje. Dokonce si myslí, že cena modernizace D1 je podražená a postupně se začne objevovat, že stavaři „nečekaně“ potřebují více peněz. „Můžu leda slíbit, že ta firma a její aktivity budou pod drobnohledem,“ dodal Žák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…