Zákaz kouření, návštěv kadeřnictví, kontaktů s rodiči... Jak začíná systém, který zotročí masy? Markéta Šichtařová spustila

29.04.2021 22:41

Případ zabitého George Floyda, s jehož souvislostí vzniklo i hnutí Black Lives Matter, došel do svého konce. Zasahující policista Derek Chauvin, který proti Floydovi použil smrtící sílu, byl porotou uznán vinným z vraždy. Ekonomka Markéta Šichtařová poukazuje na jeden „háček“ a narůstající nedůvěru v objektivitu soudů. Současně upozorňuje, jak se ve svých počátcích projevuje systém, který má za cíl zotročit masy lidí a který se velmi podobá současné době.

Zákaz kouření, návštěv kadeřnictví, kontaktů s rodiči... Jak začíná systém, který zotročí masy? Markéta Šichtařová spustila
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Ekonomka Markéta Šichtařová

Pořád nevíme, zda byl, či nebyl spáchán trestný čin, zda byla, nebo nebyla nepřiměřeně použita síla. Víme, že George Floyd nebyl svatoušek. Ale nevíme, jaký byl akt Dereka Chauvina – soudu se totiž navzdory verdiktu nepodařilo veřejnost přesvědčit o své nezávislosti, abychom si mohli být jisti, že jeho nález je objektivní,“ zdůrazňuje, co je na celé záležitosti to nejhorší.

V podstatě fyzikální zákonitosti – míra použité síly – jsou tu vykládány podle politického klíče. „To je hlavní poselství celé kauzy. V rozvinutých zemích se obecně podařilo natolik zvýšit nedůvěru v justici a stát, že dneska už si nejsme jistí ani objektivitou soudů,“ pokračuje Šichtařová.

Celý text ZDE.

Připomíná, že stát má pouhé tři skutečně ospravedlnitelné funkce – ochranu armádou před vnějším nepřítelem, ochranu policií před vnitřním nepřítelem a ochranu soudy před nedodržováním soukromých smluv.

„A jestliže stát tyhle funkce neplní, ale místo nich si vynucuje, aby jednotlivci posluhovali a výpalným zvaným daně financovali představitele státu zvané politici nebo úředníci, pak takový stát přestal být servisní organizací občanů a stal se naopak zdrojem násilí,“ podotýká.

A tak se přihodilo, že lidé se nechali ochočit a na tuhle nečistou hru přistoupili. „Víte, jak zničit svobodu a nastolit kolektivismus a teror? Zničte schopnost cítit štěstí, touhu a nevidí žádné použití pro své vydělané peníze. Takový člověk bez naděje vběhne do otevřené náruče socialisty sám,“ konstatuje Šichtařová.

Závěrem upozorňuje, co stojí na počátku systému, který zotročil masy a vzal jim svobodu. „Vždy začal svou éru tím, že zničil štěstí lidí tím, že jim pod záminkou zdraví, bezpečnosti či jakési společenské zodpovědnosti znemožnil drobné slasti, ať už to bylo kouření, zpívání, návštěvy kadeřnictví, scházení se, těsný kontakt rodičů s dětmi, rychlá jízda, argentinské steaky nebo utrácení svých vlastních peněz,“ dodala ekonomka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…