Zákaz kouření zlikviduje venkovské hospůdky, zaznělo v ČT

26.11.2014 23:23

Ministerstvo zdravotnictví plánuje zakázat kouření v restauracích, kde se vaří. Je to dobrý plán? Ve středečních Událostech, komentářích České televize o tom diskutovali bývalý ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) a prezident Asociace hotelů a restaurací Václav Stárek. Ten upozornil, že zákon může výrazně uškodit především venkovským hospůdkám.

Zákaz kouření zlikviduje venkovské hospůdky, zaznělo v ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kouření, ilustrační foto

„Pokud jde o pohled zdravotnický, tak by bylo lépe, kdyby se zvolil zákaz kompletní. Ale ministr Němeček zvolil tuto kompromisní variantu, aby měl zákon šanci projít," prohlásil Heger. Stárek oponoval, že by se měl v prvé řadě rozhodovat zákazník, zda chce jít do kuřáckého či nekuřáckého zařízení. Plošné zákazy jsou špatně.

„Podnikatelé se adaptovali na změny schválené před několika lety, a teď přichází další změna. Změny jsou poměrně časté a podnikatelé neví, na co se mají připravit," podotkl Stárek. Připravovaný zákon povede například k tomu, že některé pivnice přestanou vařit. Zákon podle jeho názoru ohrozí především venkovské hospody. „Už dnes vesnické restaurace čelí tomu, že se život přesouvá do hal či zahrad domů," upozornil host.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…