Zákaz sexu v neděli kvůli EU! Naše milá Greta... Pojďte vzpomínat na zesnulého Kuberu

20.01.2020 13:35

Zemi zasáhla zpráva, kterou nikdo nečekal. Zemřel předseda Senátu Jaroslav Kubera. Politik s nadhledem a plný elánu ještě v sobotu sklízel bouřlivé ovace na kongresu ODS. Jeden z nejúspěšnějších českých politiků celý život bojoval za občanské svobody. Byl známý svým humorem či láskou k tabáku.

Zákaz sexu v neděli kvůli EU! Naše milá Greta... Pojďte vzpomínat na zesnulého Kuberu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Kubera

Náhlý odchod předsedy Senátu Jaroslava Kubery (ODS) zaskočil celou zemi. Jeho političtí kolegové a občané ho naposled viděli na obrazovkách v sobotu, kdy řečnil na 29. kongresu ODS, a jeho projev už tradičně sklízel úspěch a bouřlivý potlesk.

„Je to šokující, nechtěl jsem té zprávě věřit. Ještě o víkendu jsem se na něho díval v televizi, byl na kongresu. Měl jsem ho rád, měli jsme dobrý vztah. Rozuměli jsme si, byl neskutečně vtipný. Je to obrovský šok. S jeho příchodem do pozice Senátu dostal Senát jinou dynamiku a díky němu byly vztahy čtyř nejvyšších představitelů velmi dobré. Pan Kubera byl významnou osobností, byl oblíbený,“ komentoval na obrazovce ČT smutnou zprávu předseda vlády Andrej Babiš.

Padla i otázka možného státního pohřbu. „Budeme respektovat přání rodiny, jak si to bude přát. Podle toho to vláda projedná,“ reagoval k tomu premiér.

Anketa

Sirotky z Řecka nepřijmeme, protože jsou to prý Afghánci ve věku 16 až 18 let. Schvalujete rozhodnutí o NEPŘIJETÍ?

98%
hlasovalo: 21162 lidí

Před celým národem promluvil naposled Jaroslav Kubera prvního ledna, kdy vystoupil s novoroční řečí a tehdy opět potvrdil, že nejde s proudem.

Upozornil, že i v roce 2019 se svoboda slova ocitla pod palbou. „Útoky na svobodu pokračovaly i v uplynulém roce a jako vždy byly zdůvodňovány těmi nejlepšími úmysly,“ pravil Kubera. „Politická korektnost dovedená ad absurdum, takže na svobodu slova můžeme už jenom vzpomínat. Nemůžeme říkat, co si myslíme, a bojíme se, že se brzy budeme bát si to jen myslet,“ pokračoval varovně.

„Nové zelené tsunami, které se rychlostí zvuku blíží k naším hranicím a které je založeno na vyvolávání strachu o osud planety, doplněné heslem ‚poručíme větru dešti‘, a úžasný zelený byznys je na světě. Jako by nestačila nejprve posedlost biopalivy a elektrovoltaikou, na kterou budeme doplácet dlouhá léta. Dnes jsme v zajetí posedlosti elektromobilitou, o které už všichni vědí, že je to slepá cesta, ale bojí se to říci. Zaplatíme za to všichni. Než budou popírači globálního oteplování způsobeného člověkem definitivně umlčeni, musím znovu nabádat, abychom vzali rozum do hrsti a přestali jsme bláznit. Planeta se opravdu za čtrnáct dnů, ani za čtrnáct let, ani za čtrnáct století nezhroutí,“ varoval Kubera na Nový rok.

Členem Senátu byl téměř 20 let, od roku 2000, a vždy svůj mandát obhájil. Dlouhá léta rovněž působil v roli primátora Teplic, kde úspěšně přebytkově hospodařil a kromě toho občané nemuseli platit kupříkladu ani za svoz odpadu. Programově odmítal dotace.

Jaroslav Kubera poskytoval rozhovory ParlamentnímListům.cz a jeho názory měly u čtenářů značný úspěch. Poslední větší interview jsme přinesli na podzim loňského roku. 

Kritizoval různé aktivisty, kteří nás poučují o tom, co bychom si měli myslet nebo jak co dělat a nedělat, říkat či neříkat. Ve vztahu k těmto aktivistům rád používal své slovo „dobrotrus“.

„Ale to přece víme, že ti dobrotrusi nás milují a myslí, že ten guláš z cukety bude o hodně lepší než ten hovězí. Ale jakmile se tomu trendu nebudeme bránit, tak se dočkáme neskutečných věcí. Tahle parta dobrotrusů už vyhrála s kouřením, pokračuje s jídlem a výzvami, ‚nejezte maso, nelítejte‘, a teď do toho přijde ‚naše milá Greta‘ a všichni se z toho zblázní. Pozvou ji do OSN, za ní letí parta borců letadlem. Jak říkám, hysterická doba. Ale chce to nepodléhat panice. Ve skutečnosti se lidé mají dobře. Zažívají běžné starosti i radosti a tohle je virtuální svět, v němž je umění se vyznat. To za totáče jsme uměli číst mezi řádky o hodně líp než dnes,“ komentoval Kubera. 

V době, kdy horní komora českého Parlamentu řešila ústavní žalobu na prezidenta, Kubera se k předkládané podobě návrhu odmítl přidat s tím, že by žaloba musela vypadat jinak. Ve vztahu k tomu, že žaloba reagovala i na fakt, že prezident odmítal návrh sociální demokracie na jmenování konkrétního člověka ministrem, Kubera použil opět originální přirovnání, když uvedl, že prezident musí členem vlády jmenovat i Ferdu Mravence, pokud mu to předloží premiér.

S prezidentem Milošem Zemanem měl nicméně Kubera dlouhodobě přátelské vztahy, oba politici si byli blízcí. Přestože spolu často politicky nesouhlasili. Naposled se viděli minulé úterý na novoročním obědě s šéfy obou komor Parlamentu. „Pan prezident mě praštil hůlkou do hlavy, velice málo. Když jsme odcházeli, on mě poklepal na moji tvrdou hlavu. Takže nemůžu si stěžovat, bylo to příjemné,“ vtipkoval poté před novináři.

Jaroslav Kubera byl pověstný svým humorem, nadhledem a přímostí. Rovněž byl vášnivý kuřák a bojoval proti snahám omezit práva uživatelů tabáku. Připomeňme si některé jeho známé výroky z minulosti:

„A pokud někdo prohlásí, že kouření je droga, pak je stát největším dealerem drog v této zemi v hodnotě nějakých 90 miliard korun. Tak ať to úplně zakáže. Jenže stát to nemůže zakázat, protože by zkrachoval.“

„Udělal bych větrné elektrárny s fotovoltaickými panely na vrtulích. Když nebude foukat, tak to snad pochytá aspoň nějaké to sluneční záření. No a když nebude foukat ani svítit slunko, tak tam pustíme elektřinu normálně ze sítě, protože ta je levnější a při těch dotacích se to furt vyplatí. Takovéhle perpetuum mobile nevymysleli ani v Sovětském svazu, tak si to nechám patentovat. Třeba dostanu cenu za budování míru.“

„Testuji české ženy a dívky a musím s potěšením konstatovat, že jsou netknuty hnutím Me Too. Drží, mají to rády. Vždycky začnu tím, že je jemně pohladím a zeptám se, jestli náhodou nejsou jako ty blbé Američanky. A nejsou. Akorát jsem už u sedmnáctek a bojím se, aby to nešlo dál. Pětadvacítkám říkám: Jste krásná, ale škoda, že jste pro mě stará.“

„Nechci socialismus v žádné podobě, ale on sem stále leze. Jako by vykradli archivy z ÚV KSČ, to není jinak možné, kde by se ty myšlenky stále braly?“ (ke slovníku a nápadům z EU)

„Evropská unie soukromé subjekty nenávidí. Prostě si myslí, že když to půjde do socialistických organizací, tak to bude hospodárné. Kdyby bylo po mém, tak Teplice z Evropské unie vystoupí. Možná že jednou uspořádáme referendum. Kdyby všechna velká města uspořádala referendum, tak by pravděpodobně musela vystoupit i Česká republika. Takovou míru socialismu, to neumí ani Grebeníček. To je neskutečné, co od nich přichází. A nikdo neví, s čím přijdou zítra. Začíná se to týkat i trestní oblasti a práva. Prostě Unie by chtěla řídit všechno. Ale to nepůjde.“

„Václav Klaus, ten už vidí dál. Toho ta Unie už úplně přestala zajímat. Ten už vidí, že se to blíží k té celosvětové globální vládě. On vidí, že tady nemá do čeho rejpat, Unie se rozpadá sama, tak už ho to ani nebaví. Když se rozpadne Unie bez války, tak to bude naše veliký štěstí. Je krásně vidět pokrytectví eurofilů s vízama do Kanady. Oni si tam žijou sami pro sebe a neustále si myslí, že je Bůh pověřil, aby nám vládli, jenže on je nepověřil. Oni se pověřili sami. Rompuy ať jde do háje. Ať už nás proboha nechají na pokoji.“

„Argumenty o tom, že by reklama nějak ovlivnila někoho v kouření, jsou scestné. Já sám jsem začal kouřit až v 25 letech, ale přiznám se, že jsem to do dneška velmi výrazně dohnal. Ty argumenty jsou tak naivní, jako kdyby reklama na vložky měla ženám zkrátit menstruační cyklus. Prostě je to nesmyslné. Já vím, jaké kroky budou následovat. Bude následovat zákaz prezervativů, protože přece potřebujeme, aby se rodilo více dětí, zákaz orálního sexu, zákaz sexu vůbec a další zákazy. I bůh kouří, jinak by nemohla být oblačnost, bylo by stále jasno a upekli bychom se.“

„Pravděpodobnost zvolení profesora Švejnara prezidentem České republiky je stejně vysoká jako pravděpodobnost zvolení mne europoslancem za Albánii.“

„Mám obrovskou výhodu, nejsem diplomat. Říkám věci na rovinu.“

„Možná je to úchylka, ale já nikdy nehospodařil na dluh.“

„A na vás taky dojde! Už se připravuje směrnice o průměrné váze Evropana a každý, kdo bude mít nad ni, tak bude platit daň z váhy! A uvidíme potom, jak ti propagátoři omezování se budou tvářit, až vám zakážou pivo, bůčky a všechny tyto požitky. A vrcholem bude zákaz sexu v neděli, protože je jasně prokázané, že v pondělí lidé, kteří užívají sexu v neděli, nepodávají vůbec žádný pracovní výkon – a to je, prosím, úřední den! Jak k tomu přijdou klienti, kteří přijdou na úřad a něco na úřadě chtějí?“

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …