Zákeřný plán na zničení Evropy pomocí migrantů? Bylo dusno, létala silná slova

14.02.2017 7:15

O Kalergiho plánu se na serveru ParlamentníListy.cz rozpovídal lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský. Reagoval tak na dotazy čtenáře.

Zákeřný plán na zničení Evropy pomocí migrantů? Bylo dusno, létala silná slova
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

„Podle vás smíchání Evropanů s Asiaty a Afričany a vytvoření jednotného evropského národa není genocida? A co tedy?“ zeptal se čtenář Zdechovského na Kalergiho plán. „Richard Nikolaus Coudenhove-Kalergi ale o ničem takovém nepsal. Pouze brojil proti nacionalismu – viz jeho dílo Panevropa,“ zareagoval Zdechovský.

„A o Kalergiho knize Praktický idealismus, kde o míšení ras a vytvoření vedoucí evropské elity Kalergi bájí, nevíte? Nebo víte a taktně mlčíte?“ pokračoval v otázkách čtenář.

„V Praktickém idealismu ale šlo pouze o domněnku, jakým směrem se bude ubírat vývoj ve vzdálené budoucnosti, a proto není pro celkové vnímání jeho myšlení relevantní – nešlo o žádný plán. Mluvit v tomto případě o Kalergiho plánu je nesmysl. Naopak v Panevropě se jednalo o celkovou koncepci uspořádání Evropy, z níž vycházelo celé hnutí a celá panevropská idea Coudenhove-Kalergiho,“ podotkl. 

Otázky i odpovědi najdete ZDE.

Čtenář se však nedal. „Tvrdíte, že Kalergi měl pouze neškodnou vizi? Domněnku? Ale vždyť Kalergi ono míšení ras chtěl. Cituji: Pro Panevropu si přeji euroasijsko-negroidní rasu. A kdyby Hitler napsal Panevropu a současně napsal Mein Kampf, jenom jako vizi a domněnku, to byste se k němu také hlásil? Jak si nemám myslet, že vedení EU není inspirováno touto vizí, když např. migrační kvóty jsou čistě technicky vzato nástroj na míšení ras?“ zeptal se. 

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

„Je vidět, že jste knihu Praktischer Idealismus nikdy nečetl. Vámi zmíněný údajný výrok se totiž ve vámi zmíněné knize nevyskytuje. Údajný výrok měl pocházet z čísla 9/10 časopisu Wiener Freimaurer-Zeitung, které vyšlo v roce 1923. Jenomže ani tam nebylo možné inkriminovaný výrok nikde dohledat. Viz článek zde,“ podotkl Zdechovský.

„Pro vaši informaci, míšení ras se Kalergi v knize Praktischer Idealismus výslovně věnuje prakticky jen ve dvou větách: ‚Der Mensch der fernen Zukunft wird Mischling sein. Die heutigen Rassen und Kasten werden der zunehmenden Überwindung von Raum, Zeit und Vorurteil zum Opfer fallen. Die eurasisch-negroide Zukunftsrasse, äußerlich der altägyptischen ähnlich, wird die Vielfalt der Völker durch eine Vielfalt der Persönlichkeiten ersetzen.‘ Předkládá svou domněnku o tom, jak budou lidé vypadat v budoucnosti. Nic více k tomu neříká. Považuji proto za naprostý nesmysl považovat kvóty na migranty, které navíc nefungují, za nástroj k vámi uvedenému účelu,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…