Zakladatel české pravice: Svět ovládli psychopati. Jestli se jim nepostavíme, zničí nás všechny

10.10.2015 13:39

Jeden ze zakladatelů české pravice Petr Havlík má za to, že svět ovládají psychopati. Počítá mezi ně i „politické spasitele“, kteří slibují, jak vše napraví, ale všechny nedostatky svádějí na své předchůdce. Titíž lidé oživují démony studené války a podněcují rasové, náboženské či jiné sváry.

Zakladatel české pravice: Svět ovládli psychopati. Jestli se jim nepostavíme, zničí nás všechny
Foto: obcane.cz
Popisek: Petr Havlík

Dnešní svět je skutečně ovládán psychopaty. Konkrétní osoby si v jednotlivých kulisách jistě dosadí každý z nás. A je to ještě horší. Náš svět je permanentním kolbištěm vzájemných střetů různě vlivných psychopatů. Jejich šarvátky a války determinují prostředí a společnost v lokálním i globálním měřítku. Svět je pro ně jen volný ring bez pravidel. Často si říkají, že čím hůře pro jiné, tím lépe pro ně. Marně čekáme, že se napraví, vyléčí, prozřou, že budou ctít a respektovat společné zájmy. Ne, žádného pokání či pokory se u těchto jedinců nedočkáme. To si jen strategicky občas vezmou oddechový čas a pak se zase vrátí k původní podobě,“ píše Havlík na svém blogu na Aktuálně.cz.

Celý text najdete zde

Psychopati zkrátka vyhledávají konflikty. Dají se navíc jen těžko poznat, mohou mít dokonce i dobré společenské postavení a vysokou funkci, mohou to být např. diktátoři.

Dá se to prý jistou cestou léčit. Lidé nemají mít klapky na očích a dobře se dívat kolem sebe. Jistá naděje je také v tom, že se psychopati požerou navzájem. Ani ono požírání nezůstane bez následků, ale je to podle Havlíka lepší, než kdyby se odehrála apokalypsa srovnatelná jen s pádem starověkého Říma. Psychopatům budeme nejlépe čelit společně, a to tím, že budeme rozvíjet vize a trvat na určitých hodnotách místo toho, abychom vše jen kritizovali a odmítali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…