Zákon o hanobení Zemana: Přes držku, hajzle, hubu rozbít, jak říkáme my havíři. Kromě nadávek se ale objevila i zatím neznámá informace

16.11.2016 8:05

Reakcemi na znovuzavedení zákona, jenž by měl přinést trest za hanobení hlavy státu, se to jen hemží. Terčem kritiky je především jeden z navrhovatelů, komunistický poslanec Zdeněk Ondráček, jenž býval příslušníkem pohotovostního pluku SNB. A poslanec Otto Chaloupka pak upozornil na projev jeho otce, kovaného komunisty Jaroslava Ondráčka.

Zákon o hanobení Zemana: Přes držku, hajzle, hubu rozbít, jak říkáme my havíři. Kromě nadávek se ale objevila i zatím neznámá informace
Foto: ksm.cz
Popisek: Poslanec za KSČM Zdeněk Ondráček

„A když s tím budete mít problém, tak vám esenbák Ondráček dá ještě přes držku,“ nechal se slyšet Petr Sedláček.

„Zřejmě se už skoro všichni zbláznili. Včera návrh na osekání listiny základních práv a svobod, dnes na trestní postih za vyjádření svobodného názoru na hlavu státu,“ reagoval na zákonné novinky Jiří Dienstbier (ČSSD).

„Připomeňme si, jak už od útlého mládí vychovává národ komunistický poslanec Ondráček, který chce spolu s dalšími obnovit trest za urážku ‚majestátu‘,“ poukazuje na video ze serveru YouTube reportér ČT Marek Wollner.

Připojil se k němu i reportérský kolega Filip Horký. „ ‚Čím víc budou hanobit naše představitele, tím víc peněz dostanou.‘ Příslušník pohotovostního pluku SNB. Nyní poslanec Parlamentu ČR. A teď také jeden z lidí, stojících za zákonem požadujícím vězení právě za ‚hanobení‘ prezidenta. Něco se zjevně nikdy nezmění. Zdeněk Ondráček, poslanec KSČM, který jako jediný zákonodárce navštívil otevření pseudozastupitelství Doněcku, kam i opakovaně jezdí...“ uvedl.

Anketa

Je správné, že skupina 64 poslanců podala návrh trestající hanobení prezidenta republiky?

80%
hlasovalo: 13689 lidí

Video s rozhovorem s „mladým esenbákem"“najdete ZDE.

„Taky si myslíte, že ten člověk je normálně česky na přes držku? Jestli se chcete odpoutat od tohohle hajzla, přijďte na Václavák,“ burcuje aktivista Tomáš Peszynski.

„Nelze mít některé projevy takové rázné, pravil bývalý příslušník pohotovostního pluku SNB a zamával obuchem,“ sdělil k návrhu komentátor Jindřich Šídlo a poukázal na Ondráčkův rozhovor s DVTV.cz. Ten můžete nalézt ZDE.

Poslanec Otto Chaloupka si pak servítky nebral. „Fotr zmetek, syn zmetek. Místo toho, aby byl zalezený někde v pustině a byl rád, že nebyla revoluce, ale jenom ‚revoluce‘, tak to, lempl bolševický, ještě otvírá tu svou mordu,‘ uvedl a sdílel projev Jaroslava Ondráčka (ZDE).

„V první řadě je nutné si uvědomit, že sdělovací prostředky, počínaje televizí a konče Mladou frontou, má v ruce někdo jiný než naše strana. Říkám to zodpovědně a přál bych si, aby se také odpovědní lidé brali k zodpovědnosti, protože jsme dovolili, že blbnou národ, že lidé nevědí, co mají dělat. To je samá výzva, samý tohle tamhle, ale nikde nic. Podívejte se, mám syna, který slouží v pohotovostním pluku. Jsem na to hrdý, byl u toho zásahu, byl i u předešlých zásahů. Samozřejmě jsem s ním telefonoval. A on mi říká, tati, my jsme neprovedli nic horšího, než jak jsme zasáhli v lednu. Za to jsme byli tenkrát pochváleni, a dokonce si myslím, že někdo i povýšený. Dneska je za to zatracujeme,“ zaznělo například v projevu, který Ondráček pronesl na mimořádném zasedání ústředního výboru KSČ 24. 11. 1989.

„Myslím si, že bychom do předsednictva ústředního výboru strany měli navrhnout minimálně dva dělníky, už o tom mluvil kdysi Tonda Mladý, na jednom zasedání. Pak se to takticky přešlo. Jak je vidět, tak je potřeba, aby i ti dělníci do toho mluvili, protože zatím jsme ještě dělnickou stranou a myslím si, že jí budeme. No a na funkci, já to musím říct, a je to samozřejmě můj návrh – na funkci generálního tajemníka navrhuji soudruha Lišku, vedoucího tajemníka krajského výboru, kterého vidím jako schopného, průbojného, prostě člověka, který se nebojí jít do věcí, který, jak říkáme my havíři, je i ochoten si tu hubu rozbít. Protože jestli budeme taktizovat a budeme se něčemu pořád vyhýbat a budeme kličkovat, tak dopadneme tak, jak v tom vedlejším našem kamarádském Polsku, Maďarsku, NDR atd. A to náš národ nechce. My to všichni víme. My jsme tady od toho, abychom ukázali cestu, kam chceme jít,“ dodal také.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…