Zámecký pán Buquoy vypátral, proč jsme spadli do sovětské sféry vlivu. Kremelský lokaj Beneš prý dodnes rotuje v hrobě jak větrák

30.11.2014 18:33

Politolog a historik Jan Berwid-Buquoy zveřejnil článek, v němž hledal odpověď na otázku, proč se po druhé světové válce ocitlo Československo ve sféře vlivu Sovětského svazu. Při svém pátrání narazil na dosud neobjasněnou skutečnost týkající se našich východních sousedů. Tehdejší prezident Edvard Beneš se z ní prý v hrobě otáčí rychlostí hospodského větráku.

Zámecký pán Buquoy vypátral, proč jsme spadli do sovětské sféry vlivu. Kremelský lokaj Beneš prý dodnes rotuje v hrobě jak větrák
Foto: Jan Berwid-Buquoy
Popisek: Jan Berwid-Buquoy

Berwid-Buquoy uvádí, že když bylo v roce 1943 jasné, že nacistické Německo prohraje válku, pro prezidenta Edvarda Beneše a exilovou vládu v Londýně vyvstala otázka o budoucím uspořádání Československé republiky.

Beneš prý tehdy trval na zachování hranic ČSR z roku 1937. Jenomže se svým požadavkem u britských i amerických spojenců narazil. Britové i Američané totiž trvali na tom, že se po osvobození této střední části Evropy stane Slovensko samostatným státem. S tím ale Beneš zásadně nesouhlasil.

Poslední nadějí na zachování Československé republiky v hranicích z roku 1937 představoval Stalin a jeho SSSR. Sovětský vůdce tehdy Benešovi údajně do Londýna vzkázal, že na jeho požadavky přistoupí, když Beneš a jeho vláda kývnou na to, aby bylo bývalé území ČSR „osvobozeno“ Rudou armádou a následně bude přiřazeno do sféry vlivu SSSR.

Do sféry SSSR jsme se dostali sami

Beneš na Stalinovy podmínky přistoupil a v prosinci 1943 podepsal v Moskvě smlouvu o „přátelství a vzájemné pomoci“. „A tak dne 14. prosince 1943 odevzdal nikým nezvolený exilový prezident budoucí ČSR do rukou úspěšného válečného zločince a diktátora Josefa Stalina,“ konstatuje historik s tím, že samotný protokol Benešova tajemníka o vyjednávání československého prezidenta o podmínkách smlouvy zcela jasně demonstruje prezidentovo až chorobné patolízalství, podlézavost a bezpodmínečnou loajalitu vůči totalitnímu komunistickému Rusku.

Celý text k přečtení ZDE

Tvrzení některých historiků, že na konferencích v Jaltě a v Postupimi jsme byli spojenci zařazeni do sféry vlivu SSSR, jsou tak podle Berwida-Buquoye naprostou fikcí, neboť tyto konference se konaly v době, kdy jsme se již dávno sami o sobě do sféry vlivu SSSR katapultovali vlastní silou a nikdo nikdy nás k tomu nenutil.

Dr.Dr. Jan N. A. Berwid-Buquoy

  • KDU-ČSL
  • Dr. et Dr. Jan N.A, Berwid-Buquoy
  • mimo zastupitelskou funkci

Historika ale na celé aféře zaráží jiná skutečnost – notorický nezájem USA o Slovensko. Americká zpravodajská služba údajně neměla v žádném případě zájem o Slovensko a jemu se nepodařilo vypátrat, proč tomu tak bylo. „Též po sametové revoluci, když jsme se dostali do sféry vlivu USA, trvali Američané nekompromisně na tom, aby se Slovensko stalo samostatným státem, což se také v roce 1993 nakonec opravdu uskutečnilo. Kremelský lokaj, prezident Edvard Beneš, se obrací v hrobě rychlostí hospodského větráku!“ uzavírá Berwid-Buquoy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…