Zámecký pán od lidovců: Díky bohu za Spojené státy. S nimi za zády si na nás troufne jen sebevrah. Ukrajina je neutrální, a jak dopadla?

21.03.2015 19:05

Politolog a historik Jan Berwid-Buquoy na svém blogu na serveru Aktuálně.cz zaslal jasný vzkaz Rusku i všem přátelům oné země, která nás po čtyřicet let držela v područí a devastovala. Díky Bohu za Spojené státy, volá. A díky za jejich konvoj, který nám prý závidí i Finové či Rakušané.

Zámecký pán od lidovců: Díky bohu za Spojené státy. S nimi za zády si na nás troufne jen sebevrah. Ukrajina je neutrální, a jak dopadla?
Foto: www.nato.int
Popisek: Vojáci NATO

"USA je naší zárukou, že se výše uvedené tragédie již nesmějí nikdy opakovat. To znamená zamezit návratu totality ať již v jakékoli podobě, bez ohledu na ideologii extrémní pravice, či levice. Symbolický průjezd bojových vozidel US Army územím ČR je pro případného agresora zcela transparentním signálem: Kdo na tuto zemičku sáhne, je sebevrah! Toho vygumujeme z mapy světa!" píše autor.

Jsme totiž chráněni NATO, což nám Finové či Rakušané prý závidí, neboť nemají jistotu, že by jim v případě napadení přišel někdo na pomoc, my tu jistotu máme. Dokonce prý tak velkou, že "nemusíme hnout ani prstem", tvrdí Berwid- Buquoy, mimo jiné též majitel zámku v Táboře- Měšicích a dlouholetý člen ODS. Podle některých zdrojů byl ze strany vyloučen. Nyní by měl být členem  KDU- ČSL.

Celý komentář ZDE

Ostře se vymezuje i proti těm českým občanům, kteří srovnávají příjezd nacistických vojsk v roce 1939, sovětských vojsk v roce 1968 s letošním průjezdem vojáků Spojených států. Připomíná, že letošní situace je zcela jiná, protože Česká republika nečelí nátlaku, jakým musel projít protektorátní prezident Emil Hácha a z rádia neslyšíme ani hlášení, že vojska cizích států vtrhla do naší vlasti bez vědomí nejvyšších představitelů státu. Posteskl si, že nám Američané nepomohli už v roce 1948, ale jsou tu alespoň dnes, prý naštěstí.

A pokud by snad někdo chtěl protestovat např. tím, že by házel na vojáky vajíčka, i Jan Berwid-Buquoy upozorňuje, že by mohl dotyčný člověk skončit ve vězení.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…