Zámecký pán od lidovců: Díky bohu za Spojené státy. S nimi za zády si na nás troufne jen sebevrah. Ukrajina je neutrální, a jak dopadla?

21.03.2015 19:05

Politolog a historik Jan Berwid-Buquoy na svém blogu na serveru Aktuálně.cz zaslal jasný vzkaz Rusku i všem přátelům oné země, která nás po čtyřicet let držela v područí a devastovala. Díky Bohu za Spojené státy, volá. A díky za jejich konvoj, který nám prý závidí i Finové či Rakušané.

Zámecký pán od lidovců: Díky bohu za Spojené státy. S nimi za zády si na nás troufne jen sebevrah. Ukrajina je neutrální, a jak dopadla?
Foto: www.nato.int
Popisek: Vojáci NATO

"USA je naší zárukou, že se výše uvedené tragédie již nesmějí nikdy opakovat. To znamená zamezit návratu totality ať již v jakékoli podobě, bez ohledu na ideologii extrémní pravice, či levice. Symbolický průjezd bojových vozidel US Army územím ČR je pro případného agresora zcela transparentním signálem: Kdo na tuto zemičku sáhne, je sebevrah! Toho vygumujeme z mapy světa!" píše autor.

Jsme totiž chráněni NATO, což nám Finové či Rakušané prý závidí, neboť nemají jistotu, že by jim v případě napadení přišel někdo na pomoc, my tu jistotu máme. Dokonce prý tak velkou, že "nemusíme hnout ani prstem", tvrdí Berwid- Buquoy, mimo jiné též majitel zámku v Táboře- Měšicích a dlouholetý člen ODS. Podle některých zdrojů byl ze strany vyloučen. Nyní by měl být členem  KDU- ČSL.

Celý komentář ZDE

Ostře se vymezuje i proti těm českým občanům, kteří srovnávají příjezd nacistických vojsk v roce 1939, sovětských vojsk v roce 1968 s letošním průjezdem vojáků Spojených států. Připomíná, že letošní situace je zcela jiná, protože Česká republika nečelí nátlaku, jakým musel projít protektorátní prezident Emil Hácha a z rádia neslyšíme ani hlášení, že vojska cizích států vtrhla do naší vlasti bez vědomí nejvyšších představitelů státu. Posteskl si, že nám Američané nepomohli už v roce 1948, ale jsou tu alespoň dnes, prý naštěstí.

A pokud by snad někdo chtěl protestovat např. tím, že by házel na vojáky vajíčka, i Jan Berwid-Buquoy upozorňuje, že by mohl dotyčný člověk skončit ve vězení.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…