Zaměstnanci Českého rozhlasu se učili, jak se správně chovat nebo jak přijímat návštěvy. Havlův Špaček za to dostane 190 tisíc

01.11.2019 13:05

KAM JDOU VEŘEJNÉ PENÍZE V minulém měsíci jsme zveřejnili několik smluv, které ukázaly, za co kupříkladu utrácí veřejnoprávní instituce Český rozhlas. Zda byly služby nutné a částky přiměřené, si může udělat obrázek každý sám za sebe. Některé si připomeňme. Šlo například o dárkové předměty za více než 700 tisíc korun, výzkum, který odhalil, jak jsou posluchači spokojeni, vyšel na 820 tisíc. Nebo otevření vlastní kavárny, kde za catering zaplatil rozhlas sto tisíc korun a dalších sto dal na živou muziku.

Zaměstnanci Českého rozhlasu se učili, jak se správně chovat nebo jak přijímat návštěvy. Havlův Špaček za to dostane 190 tisíc
Foto: Martin Kovář
Popisek: Ladislav Špaček

Anketa

Ohrožují Zeman a Babiš nezávislost České televize?

11%
89%
hlasovalo: 18987 lidí
Nyní máme k dispozici smlouvu s expertem na etiketu Ladislavem Špačkem. Zaměstnanci Českého rozhlasu se budou učit správně chovat. Ladislav Špaček je spisovatel, také bývalý tiskový mluvčí prezidenta Havla, ale hlavně expert na etiketu. A právě jeho služby se rozhodl Český rozhlas využít. Svým zaměstnancům zaplatil školení v hodnotě 190 tisíc bez DPH.
 
„Účelem této smlouvy je zajistit vedení objednatele a vybraným zaměstnancům objednatele kvalitní průpravy v oblasti etikety s důrazem na praktické využití pravidel etikety v rámci společenských situací, v nichž se vedení objednatele, jakož i vybraní zaměstnanci objednatele, s ohledem na náplň jejich pracovní činnosti u objednatele, obvykle ocitají,“ stojí ve smlouvě, kterou máme k dispozici.
 
Důležité informace, a to o kolik hodin školení a pro kolik osob se jedná, Rozhlas ve smlouvě začernil. Všechno ale nasvědčuje tomu, že se bude jednat o dva termíny školení, tedy ve dvou dnech.
 
 
„Smluvní strany se dohodly, že počet školených osob na 1 termínu školení se bude pohybovat od xx do xx osob. Smluvní strany se rovněž dohodly, že tento počet může být upraven dle aktuálních potřeb objednatele, avšak pouze tak, aby nebyl narušen dostatečný prostor a komfort pro poskytovatele i školené osoby v průběhu celého školení, a to s ohledem na kapacitu místa plnění, jakož i jeho možnosti ozvučení, možnosti regulace teploty a větrání a možnosti umístění projekčních ploch,“ píše se dále ve smlouvě.
 
 
Její přílohou je specifikace služeb, které rozhlasu Ladislav Špaček poskytne. Naučí je, jak správně rozesílat pozvánky, správné oslovení a jak správně oslovovat. Také se bude hovořit o společenské konvenci či respektování hierarchie zejména u představitelů politických stran a ve státní správě. Zaměstnanci Českého rozhlasu také budou vyškoleni, jak správně přijímat návštěvy či jak správně stanovit zasedací pořádek.
 
 
ParlamentníListy.cz se soustavně věnují upozorňování na smlouvy státních, krajských a městských institucí. Pravidelně přinášíme informace o utrácení veřejných prostředků, nad kterým často zůstává rozum stát. Jelikož se souhrnně jedná o desítky textů, rozhodli jsme se od 1. června 2020 tyto materiály sjednotit, aby je měli čtenáři možnost lépe dohledat. Všechny články proto naleznete pod shodným tagem "Kam jdou veřejné peníze".
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…