Žantovský obnovuje pořad. S psychiatrem rozebere duševní stav lidí za pandemie

20.04.2021 17:20

Jak jsme vás již informovali, došlo k obnovení svého času oblíbeného diskusního pořadu Pražská kavárna, který (tehdy pro TV Praha) připravoval a moderoval Petr Žantovský. Po zhruba dvouleté odmlce autor obnovil pořad ve vlastní režii a zveřejňuje jej na své webové stránce a na YouTube.

Žantovský obnovuje pořad. S psychiatrem rozebere duševní stav lidí za pandemie
Foto: Screen Youtube
Popisek: Pražská kavárna Petra Žantovského

Hostem první Pražské kavárny byl emeritní prezident Václav Klaus. Během několika dní od jeho zveřejnění se jeho sledovanost ocitla v pěticiferných číslech, což svědčí o tom, že to byl dobrý nápad v pravý čas.

Hostem nového dílu Pražské kavárny byl lékař – psychiatr, ale také spisovatel a překladatel Jan Cimický.

Zamýšlí se nad tím, jak dnešní z kloubů vymknutá doba zasahuje naši psychiku, zbavuje nás perspektiv, jistot, pocitu smyslu našeho konání, a tedy i ztráty motivace. Jak dopadá současné umrtvení společenského života, sociálních vazeb, osamocení a izolace jednotlivců v jakémsi „domácím vězení“ na jejich psychický stav i na psychosociální stav celé společnosti.

Jak velký je „poločas rozpadu“ této abnormální situace, jinými slovy jak dlouho to normální člověk může vydržet v duševním zdraví? To jsou témata rozhovoru, který se uskutečnil v Galerii Josefa Velčovského, jež je umístěna v klinice Modrá laguna MUDr. Jana Cimického.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…