Zaorálek: Člověk degradující lidi na slimáky nemá v ČSSD místo

07.10.2017 6:26

Volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek se distancoval od vyjádření sociálnědemokratického místostarosty Brna-Bohunic Milana Hrdličky, který přirovnal migranty ke slimákům. Člověk, který takovým způsobem degraduje lidi, nemá v sociální demokracii místo, uvedl dnes Zaorálek na twitteru.

Zaorálek: Člověk degradující lidi na slimáky nemá v ČSSD místo
Foto: Daniela Černá
Popisek: Lubomír Zaorálek

"Kdokoliv se vyjadřuje hanlivě a nenávistně vůči určitému etniku či národnosti a degraduje lidi tím, že o nich mluví jako o slimácích, šíří tím nenávist v ČR, zvyšuje bezpečnostní riziko, a škodí tak naší zemi i jejím lidem. Takový člověk nemá místo v ČSSD," tvrdí ministr zahraničí a celostátní lídr nejsilnější vládní strany pro nadcházející sněmovní volby.

Hrdlička podle médií v říjnovém zpravodaji radnice Naše Bohunice napsal, že slimáci se nezastaví před ničím a varoval před jejich invazí. "Nenechme se ošálit vzdáleností, ze které přichází, ať je Španělsko, Itálie či ostatní jižní státy. Pro slimáky je to v podstatě výzva, kterou mají v sobě zakódovanou a kterou musí splnit. Musí se přece dostat do té země zaslíbené, kde je dostatek potravy a kde se bude přiživovat na práci ostatních," uvedl mimo jiné místostarosta. Později v rozhovorech s novináři řekl, že není extremista či xenofob, jen chtěl článkem vyvolat veřejnou diskusi.

V řadách ČSSD se nedávno objevil podobný případ, když náměstek ministra průmyslu a obchodu a kandidát strany v Ústeckém kraji Karel Novotný na facebooku přirovnal Romy k medúzám, protože jsou podle něj "otravný a k ničemu". Ministr Jiří Havlíček (ČSSD) mu kvůli tomu udělil výtku a sebral mu čtvrtletní odměny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…