Zaorálek: Mým cílem je vyhrát volby, nikdy jsem to neměl jinak

04.10.2017 18:39

Volební lídr sociálních demokratů Lubomír Zaorálek chce v parlamentních volbách zvítězit. O tom, jak budou lidé za dva týdny hlasovat, se podle něj teprve rozhodne, výsledky jsou stále otevřené. ČSSD se dokázala sjednotit za silným programem jako oddíl, který jde do boje, řekl Zaorálek v rozhovoru s ČTK.

Zaorálek: Mým cílem je vyhrát volby, nikdy jsem to neměl jinak
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

„Do žádných voleb jsem nešel nikdy s ničím jiným, než že chci vyhrát. Já jsem všem zdůraznil, že ty volby pokládám za otevřenou věc, že se rozhodují často v posledních dnech a týdnech,“ řekl Zaorálek ke svým ambicím.

ČSSD v předvolebních průzkumech dlouhodobě zaostává za hnutím ANO Andreje Babiše. Lídr sociálních demokratů je však přesvědčený, že výsledek hlasování o novém složení sněmovny se stále dá ovlivnit. „Jde o to, aby nám nedošel dech a abychom nebyli unaveni ve chvíli, kdy to bude vrcholit,“ prohlásil. „Mám před sebou celou řadu debat. Věřím, že tam budu moci sdělit to, co mám na srdci, co největšímu počtu lidí. Výsledek se bude rodit až po tom všem,“ dodal.

Zaorálek si zatím nepřipouští, že strana, která v minulých parlamentních volbách zvítězila, by mohla skončit v opozici. „O tom teď neuvažuji. Mně připadá, že mám dost práce s tím, abych se věnoval tomu, co je můj cíl,“ poznamenal.

Šéf české diplomacie se stal volebním lídrem po rezignaci premiéra Bohuslava Sobotky na post předsedy ČSSD. Před začátkem letních prázdnin se kvůli tomu měnila strategie sociální demokracie i podoba kampaně.

Zaorálek věří, že členové strany se ztotožnili s novým programem a stejně jako on jsou připraveni dotáhnout kampaň do vítězného konce. „Jsem přesvědčen, že v tomhle se ze strany podařilo udělat ten oddíl, který jde do boje. Já jsem říkal, že se z ní musí stát a že snad se to projeví i na výsledku,“ řekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…