Zaorálek: Termíny splnění slibů neuvádíme, ukáže se podle vývoje ekonomiky

18.02.2014 23:21

V programovém prohlášení jsou napsány některé body slibů Sobotkovy vlády, chybí však termíny, do kdy tyto body budou splněny. Podle ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka je to způsobeno nejasným vývojem ekonomiky.

Zaorálek: Termíny splnění slibů neuvádíme, ukáže se podle vývoje ekonomiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

„Protože to nelze – my se nacházíme ve vývoji ekonomiky, kdy předvídat nelze,“ vysvětloval Lubomír Zaorálek v Událostech, komentářích na ČT. „Ukáže se v průběhu roku, jaký bude vývoj ekonomiky. Nikdo teď není schopen prognózovat vývoj,“ dodal s tím, že ve světě je celkově nyní nestabilita jak ekonomická, tak politická.

Ministr tím připomněl i situaci na Ukrajině, která se během hlasování o důvěře české vládě vyostřila. „To, co se tam stalo, by nás mělo velmi zajímat,“ uvedl.

Pokračoval ale i o záměrech nové vlády. Podle něj je hlavní přijmout správné zákony. „My musíme být schopní udělat to, co nedokázala minulá sněmovna – přijmout kvalitní legislativu,“ popisoval Zaorálek. „Dejte nám chvilku času a podle výsledků nás suďte,“ dodal.

Ministr financí Andrej Babiš hovořil i o tom, kde vláda na své záměry vezme peníze. Mají to již spočítané? „Samozřejmě úplně přesně nemáme, ale začneme u rychlých peněz,“ odpověděl Babiš. Vláda tak prý začne u podvodů na DPH a podívá se na likviditu státních firem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…