Zaorálek: Tu porážku beru na sebe

21.10.2017 18:07

Předseda strany ČSSD Milan Chovanec přiznal porážku strany. „Nyní chceme zanalyzovat, proč došlo k tak velkému propadu preferencí,“ podotkl Chovanec.

Zaorálek: Tu porážku beru na sebe
Foto: Vít Hassan
Popisek: Bývalý ministr vnitra Milan Chovanec

Na jaře příštího roku pak bude sjezd sociální demokracie. „Chceme restart. Příští rok nás čekají komunální volby, které jsou velmi důležité pro Českou republiku,“ zmínil Chovanec. A sdělil také, jak by se strana chtěla podílet na vládnutí. 

„Neumíme si představit, že bychom na vládním angažmá spolupracovali s jakýmikoliv politiky, kteří jsou obviněni,“ řekl Chovanec závěrem. Když pak odpovídal na dotazy, přiznal nejednotnost strany. 

„Pevně doufám, že sjezd, který příští rok přijde, stranu sjednotí. Je třeba, aby sociální demokracie uchopila nové výzvy,“ podotkl Chovanec s tím, že nechce přijímat zodpovědnost, ani nikdo z vedení. Volební lídr Lubomír Zaorálek pak dodal, že zodpovědnost složí sjezdu. „Bojovali jsme. Prohráli jsme,“ řekl Zaorálek.

„Tu porážku a tu odpovědnost na sebe beru. Ale ten program budu držet i nyní,“ dodal Zaorálek. 

Chovanec pak pogratuloval vítězi voleb ANO. Premiér Sobotka pak varoval před riziky, která se podle něj otevírají. „Sociální demokracie rozhodně z výsledku radost nemá,“ podotkl.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…