Zaorálek brutálně přitvrdil volební kampaň. Jde do Václava Havla a Andreje Babiše

06.10.2016 10:52

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) na svém twitterovém účtu zveřejnil sérii velmi ostrých vyjádření nepřímo namířených proti šéfovi hnutí ANO a ministru financí Andreji Babišovi.

Zaorálek brutálně přitvrdil volební kampaň. Jde do Václava Havla a Andreje Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek a Andrej Babiš

„Václav Havel by dnes stál v první linii boje proti těm, kteří by chtěli řídit stát jako firmu. Na to můžete vzít jed!“ dštil Zaorálek síru v den výročí nedožitých osmdesátých narozenin českého exprezidenta. „Občané nejsou žádní firemní zaměstnanci... A politici by neměli být jen bezpohlavní mluvící hlavy...To mi dnes říká Václav Havel,“ doplnil.

Šéf české diplomacie dále zdůraznil, že Havel hledal právě to, v čem jsme více než jen zaměstnanci – pracovní síly, účastníci trhu, mechanická kolečka či zaměnitelní roboti. „A nemohl si rozumět s politiky, kteří strkají lidi do škatulek. Nesouhlasil by s nimi ani dnes,“ myslí si ministr.

Pro ParlamentníListy.cz tentýž den Zaorálek uvedl, že Havel dělal naší zemi reklamu a dobré jméno ve světě na řadu let dopředu a že tak, jako se střetával s technokratismem Václava Klause, tak by dnes nesouhlasil s chápáním občanů jako firemních zaměstnanců.

Zaorálkova tvrdá kritika politiků-podnikatelů přišla krátce poté, co se Andrej Babiš v rozhovoru pro lidovky.cz opřel do politiků.

„Někteří politici nepostavili za celý život ani tu psí boudu. Nikdy nic neřídili. Vůbec netuší, co je to rodinná firma. Je otázka, jestli většina politiků je na svých místech proto, aby něco udělala pro věci veřejné, nebo kvůli tomu, aby se měla dobře. Hlavně ti ve vrcholných funkcích evidentně uspívají lépe v politice než v reálném životě, vždyť tam někteří sedí dvacet let,“ uvedl Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…