Zaorálek bude jednat s íránským ministrem zahraničí

11.11.2016 6:25

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) se dnes v Praze sejde se svým íránským protějškem Mohammadem Džavádem Zarífem. Zaríf společně s podnikatelskou delegací přijíždí do Česka v situaci, kdy se Írán otevírá světu po zrušení sankcí, které na něj mezinárodní společenství uvalilo kvůli jeho jadernému programu.

Zaorálek bude jednat s íránským ministrem zahraničí
Foto: pixabay.com
Popisek: Írán

Zaorálek bude se Zarífem jednat zejména o rozvoji politických i ekonomických vztahů Česka s Íránem. Bývalý ministr zahraničí a nynější předseda představenstva Česko-slovensko-íránské obchodní komory Jan Kavan ČTK už dříve řekl, že Írán vnímá jako perspektivní trh zejména pro české firmy působící v energetice, strojírenství a petrochemii.

Zarífa vedle jednání se Zaorálkem čekají také schůzky s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) a s předsedou Poslanecké sněmovny Janem Hamáčkem (ČSSD).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…