Zaorálek jede do Izraele a Palestiny

03.04.2016 6:17

Český ministr zahraničí Lubomír Zaorálek dnes zahajuje třídenní návštěvu Izraele a Palestiny, během které se setká mimo jiné s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem, izraelským prezidentem Reuvenem Rivlinem a také s palestinským ministrem zahraničí Rijádem Malikím. Informuje o tom ČTK.

Zaorálek jede do Izraele a Palestiny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek

Pracovní program dnes ministra po večerním příletu do Izraele nečeká. V pondělí dopoledne se v Jeruzalémě spolu s izraelskou ministryní pro sociální rovnost Gilou Gamlielovou zúčastní úvodu česko-izraelského fóra, které bude diskutovat o inovačních nástrojích pro podporu růstu, budoucnosti vztahů mezi Izraelem a Evropou či o situaci na Blízkém východě.

Ještě dopoledne se Zaorálek sejde s prezidentem Reuvenem Rivlinem a odpoledne pak s premiérem Netanjahuem. Odpoledne bude také telefonicky jednat s izraelským opozičním vůdcem Jicchakem Herzogem. Poté šéf české diplomacie odjede do Ramalláhu, kde ho večer přijme jeho palestinský protějšek Rijád Malikí.

V úterý, které je závěrečným dnem Zaorálkovy cesty, si český ministr prohlédne solární elektrárnu a opravárenské centrum pro elektrické transformátory v Tubásu. Tato zařízení byla vybudována za přispění České republiky.

V Tubásu bude Zaorálek přítomen podpisu smlouvy o projektu v hodnotě 250.000 korun s místní nadací Tubas Charitable Society (TSC). Cílem projektu je zlepšit dodržování lidských práv žen a zkvalitnit právní služby pro ženy.

V úterý odpoledne Zaorálek odjede do Nábulusu, kde se zúčastní otevření autosalonu automobilky Škoda Auto. Poté se vrátí zpět na území Izraele, odkud odletí do Česka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …