Zaorálek ke smlouvě EU: Nečas si snad myslí, že je hrdina

08.02.2012 16:26

Soudruhu, podepiš, ostatní soudruzi už také podepsali - to se prý premiérovi Petru Nečasovi vybavilo při jednání Evropské rady ohledně fiskální unie. Místopředseda sněmovny Lubomír Zaorálek se nad tímto Nečasovým výrokem pozastavil s tím, že si asi premiér myslí, kdo ví jaký není hrdina, že podepsat nechce.

Zaorálek ke smlouvě EU: Nečas si snad myslí, že je hrdina
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Premiér odolal a na českou účast v evropské fiskální unii nekývl, což je podle něj zřejmě velké hrdinství, ale pro Zaorálka je to velká chyba. "Česká republika rozhodla stát se čímsi, co bych přirovnal k pozici „nezařazeného poslance“ v českém parlamentu, který, jak známo, má na chod sněmovny nejmenší vliv. A o vliv přece jde v politice státu," napsal Zaorálek ve svém oficiálním prohlášení. "Pětadvacet zemí eurozóny vyhodnotilo situaci tak, že je třeba nastoupit do vlaku, který se rozjíždí, aby měly vliv na rychlost a směr jeho jízdy. Petr Nečas má jiný plán, zřejmě nějaký plán „B“, o kterém by nám měl něco prozradit."

Zřejmě prý Nečas vidí budoucnost Evropské unie jinak než ostatní. "Já předpokládám, že Evropská unie se zkonsoliduje, obnoví se ekonomický růst a členské státy budou usilovat o investice," podotýká Zaorálek. "Proto dnes všechny stojí o to být u rozhodování, které se bude týkat například konkurenceschopnosti, pracovní doby v Evropě či toho, jaké firmy si budou na vnitřním trhu odepisovat investice z daňového základu (mateřské nebo i dceřinné a jak?)."

A Česko při tom kvůli Nečasovi nebude. Proč? Důvod prý nikdo nezná. "Možná bude součástí té koncepce české politiky v Evropě, která se někde kutí na Úřadu vlády a kterou ještě nikdo neviděl. Nejvyšší čas, aby nám Petr Nečas po svém hrdinském skutku v Bruselu o tom konečně něco řekl. V této chvíli mu nerozumíme stejně, jako jeho partneři v Evropské radě."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …