Zaorálek poprvé přijíždí do Berlína, bude jednat se Steinmeierem

07.03.2014 6:05

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek dnes přijíždí na svou první návštěvu Německa po lednovém nástupu do úřadu. V Berlíně se setká se svým německým protějškem Frankem-Walterem Steinmeierem, s nímž bude jednat o vývoji Evropské unie, ale i o aktuálním dění na Ukrajině.

Zaorálek poprvé přijíždí do Berlína, bude jednat se Steinmeierem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Poslední události na Krymu, kde zasáhly ruské jednotky a tamní parlament následně vyhlásil odtržení od Ukrajiny a připojení k Rusku, patrně budou nejdůležitějším bodem schůzky Zaorálka se Steinmeierem. Ministři se ale chtějí zabývat i nadcházejícími volbami do Evropského parlamentu či možnostmi dalšího vývoje česko-německých vztahů.

Evropské integraci se bude Zaorálek věnovat i během svého dalšího programu v německé metropoli po schůzce se Steinmeierem. Český ministr vystoupí na diskusním fóru Německé společnosti pro zahraniční politiku s přednáškou na téma Evropa - naše nedokončená mise.


 

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr, čtk

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …