Zaorálek považuje vulgární výroky Zemana za provokaci, aby prý vyrobil událost

03.11.2014 16:16

Čeští politici ve shodě kritizují prezidenta Miloše Zemana za použití vulgarit v nedělních Hovorech z Lán. Prezident podle nich překročil meze slušnosti a jeho výroky snižují vážnost prezidentské funkce.

Zaorálek považuje vulgární výroky Zemana za provokaci, aby prý vyrobil událost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Vulgarity prezidenta Miloše Zemana z nedělního pořadu ČRo Hovory z Lán nenechaly chladným ani ministr zahraničí Lubomíra Zaorálka (ČSSD). "Já mám trochu pocit, že si z nás prezident dělá legraci," řekl k tomu televizi Prima ministra zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD). "Mně to spíš připadalo, že to byla taková provokace, aby vyrobil událost," dodal ministr, podle něhož se to pohoršenými komentáři nad Zemanovými výroky prezidentovi podařilo. Této debaty si podle Zaorálka nejspíš všimne i zahraničí, což ho prý netěší.

Svůj komentář přidal i jeho stranický kolega, předseda Legislativní rady vlády a ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier. "Myslím, že hlava státu by se měla lépe ovládat při volbě svých výrazů. To, co se stalo, velmi hrubě znevažuje úřad prezidenta republiky a Miloš Zeman by si měl uvědomit, že nepoškozuje jen své osobní jméno, ale i prestiž prezidentského úřadu," připojil se ministr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…