Zaorálek prozradil, jak sám sebe potrestá, když prohraje volby

18.10.2017 18:28

Moderátorka Rádia Impuls Zuzana Bubílková před volbami zpovídala volebního lídra ČSSD Lubomíra Zaorálka. Ten mimo jiné prozradil, co se bude dít, pokud prohraje volby.

Zaorálek prozradil, jak sám sebe potrestá, když prohraje volby
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Lubomír Zaorálek přijel do Vrbna pod Pradědem

Sociální demokraté jsou podle Zaorálka připraveni spolupracovat se všemi politickými stranami, které budou ochotny dál ze všech sil podporovat růst mezd. České ekonomice se podle Zaorálka daří a podle volebního lídra je potřeba, aby to pocítili i lidé ve svých peněženkách. ČSSD počítá s tím, že po roce 2020 dosáhne průměrná mzda asi 40 tisíc korun. Varoval však také, že nikdo nemůže dopředu odhadnout, jak dlouho bude současný ekonomický růst pokračovat. „Já půjdu především s těmi, kteří chtějí bojovat proti levné práci,“ podotkl.

Pokud by se nepodařilo po volbách sestavit funkční koalici, Zaorálek je připraven i na variantu předčasných voleb, byť by ji příliš nepreferoval. „Je tu jedna varianta předčasných voleb, ale tuhle možnost tady máte vždy. Ale já bych neházel flintu do žita,“ prohlásil politik.

A co bude dělat, když jako volební lídr ČSSD volby prohraje? „Zavřu se někam do sklepa a budu se týrat chlebem a vodou čtrnáct dní,“ prozradil.

Nechtěl hovořit o tom, co bude dál s končícím premiérem Bohuslavem Sobotkou. Končící předseda vlády prý nechce být v žádné vysoké ústavní funkci, ale za léta svého působení v politice toho hodně ví a nepochybně se pro něj najde nějaké uplatnění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…