Zaorálek rozhodně není tak skvělý řečník, jak se o něm říká. Expertka na přednes rozdrtila jeho vystoupení

23.06.2017 8:59

Sociální demokraté věří, že je z předvolební propasti propadu voličské přízně vytáhnou řečnické schopnosti ministra zahraničí a volebního lídra Lubomíra Zaorálka. Jenže, je Zaorálek opravdu tak skvělým řečníkem? Blesk se zeptal jazykové lektorky, dabérky a herečky Jany Postlerové. A ta ČSSD varuje.

Zaorálek rozhodně není tak skvělý řečník, jak se o něm říká. Expertka na přednes rozdrtila jeho vystoupení
Foto: ReproFoto: TV Prima
Popisek: Lubomír Zaorálek v Partii.

ČSSD od Lubomíra Zaorálka očekává, že zastaví propad voličské přízně a pokusí se ze sociální demokracie znovu udělat rozhodující politickou sílu v zemi. Mají mu k tomu pomoci jeho řečnické schopnosti. Sám Zaorálek je ovšem při hodnocení svých schopností poměrně skromný. „Jediné, co v této souvislosti dělám, je, že sleduji projevy některých významných zahraničních státníků. To je moje jediná škola,“ říká.

Odborníci však ČSSD vzkazují, že Zaorálek vůbec není tak skvělým řečníkem, jak se o něm říká, takže straně nemusí pomoci tolik, jak očekává.

Jazyková lektorka, herečka a dabérka Jana Postlerová zmiňuje, že Zaorálek dělá ve svých projevech celou řadu chyb. Především do svých projevů nastupuje s razancí, která ho vyčerpá hned na začátku, a projev postupně slábne. „On do toho dává srdce, plíce, všechno, protože chce být za každou cenu jiný než Sobotka,“ podotýká Postlerová.  

Zaorálek je podle ní dobrým řečníkem především tehdy, když mluví ke kolegům v sociální demokracii, jenže teď musí počítat s tím, že nebude mluvit jen k lidem, kteří budou sdílet jeho ideály. „Ale teď si musí uvědomit, že jde mezi lidi a nemůže na ně řvát nebo šermovat rukama,“ dodává Postlerová.

Politolog Jiří Pehe je k Zaorálkovi přece jen shovívavější. Podle jeho názoru je nový volební lídr ČSSD mužem, který dokáže strhnout davy – a o to před volbami jde.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…