Západ se směje ukrajinským separatistům: Chtěli natočit americkou raketu, tak ji vyrobili. Podle hry, a ještě špatně

26.07.2015 18:35

Pokus o to, usvědčit Američany, že zásobují Ukrajince, se proruským separatistům moc nepovedl. Ve videu, které zveřejnili, totiž předvedli místo skutečné protiletadlové střely raketu, která byla vyrobena podle počítačové hry Battlefield 3. Jen ji lehce poupravili. Na podvod poukázali lidé na sociálních sítích, následně server IBT.com. Nyní informaci přinesl i server Echo24.cz.

Západ se směje ukrajinským separatistům: Chtěli natočit americkou raketu, tak ji vyrobili. Podle hry, a ještě špatně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nášivka Ukrajina

Podle serveru našli separatisté údajné americké dodávky zbraní v podzemním skladu nedaleko vojenského letiště u Luhansku na východě Ukrajiny. Na videu je následně ukázáno, jak separatisté pomocí výbušniny odstraňují zámek ze skladu a vstupují dovnitř, kde leží bedny s náboji, potraviny a protiletadlová raketa Stinger.

Radost z usvědčení Kyjeva a Američanů jim následně zkalil ruský fanda počítačových her, Anton Lovginov, který upozornil na to, že nalezená raketa vypadá jinak než ve skutečnosti. Separatisté si už nedali pozor na nápis na bedně – maličkost v podobě pomlčky je zkrátka začala usvědčovat ze lži. Americké rakety mají na bedně napsáno „Re-usable“, nalezená bedna na sobě měla nápis „Re usable“.

Původní text ZDE.

Další chyby se separatisté dopustili u nápisu na raketě – skutečná raketa nese označení „Tracking trainer“, nalezená „Tracking rainer“. A přesně tyto věci jsou v této podobě k vidění v počítačové hře Battlefield 3. 

„Server IBT.com proto uvádí, že separatisté s nejvyšší pravděpodobností vyrobili maketu Stingera právě podle počítačové hry a následně se ho pokusili použít jako ‚důkaz‘ proti Kyjevu,“ píše Echo24.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…